Dit zijn de (beauty)voordelen van een bamboe kussensloop

Het heeft behoorlijk wat voordelen.

Lees ook

Je hoofdkussen kan bijdragen aan onder andere allergieën, pluizig haar en een droge huid. Als je je hoofd elke avond op een katoenen kussensloop legt, is het een goed idee om daar verandering in te brengen. Een bamboe kussensloop heeft namelijk veel meer voordelen.

Katoen

Kussenslopen zijn over het algemeen gemaakt van katoen of een katoen-polyester mix. Deze stoffen hebben vaak een ruw oppervlak, waardoor er ’s nachts wrijving kan ontstaan met je huid en haar. Het resultaat? Pluizig haar en rimpels (veroorzaakt door je kussen) in je gezicht. Daarnaast is katoen ook sterk absorberend, wat wil zeggen dat het vocht uit je huid en haar onttrekt terwijl je slaapt. Word je regelmatig wakker met droog, breekbaar haar en/of een uitgedroogde huid? Dan kan dat zomaar door je kussensloop komen.

Bamboe, satijn en zijde

Kussenslopen van bamboe, satijn of zijden zijn gemaakt van veel gladder materiaal. Hierdoor glijden je haar en huid er als het ware overheen, waardoor er ’s nachts minder wrijving ontstaat. Daarnaast absorberen deze stoffen ook minder vocht, wat betekent dat je huid én haar beter gehydrateerd blijven.

Om de stof voor de bamboe kussenslopen te maken (gemaakt van de snelgroeiende bamboeplant), wordt de bamboe eerst tot pulp vermalen. De natuurlijke vezels worden vervolgens uit de pulp onttrokken en tot garen gesponnen. Hierdoor wordt bamboe als een duurzame stof beschouwd. Dit komt ook omdat de bamboeplant, technisch gezien een grassoort, tot wel 90cm in één dag kan groeien.

Trend du moment

Hoewel satijnen en zijden kussenslopen al een tijdje populair zijn, is een bamboe kussensloop op dit moment een grote hit. Maar waarom? Het enige nadeel van een bamboe kussensloop is eigenlijk dat hij niet zo glad aanvoelt als je zou verwachten. Sommige mensen vinden dat niet prettig. Toch wordt het door anderen juist als een voordeel ervaren, omdat je in je slaap niet van je kussen glijdt.

De voordelen? Bamboe is allereerst ontzettend zacht en wordt vaak met kasjmier vergeleken wat betreft het gevoel. De zachte, gladde textuur voorkomt dat je haar ’s nachts gaat pluizen of klitten. Daarnaast voert bamboe vocht af, remt het de groei van huisstofmijt en is het slijtvast. Andere voordelen zijn dat bamboe een natuurlijk verkoelende en ademende stof is, zodat je de hele nacht op de ‘koele kant’ van je kussen ligt. Het bevat tot slot schimmelwerende eigenschappen, waardoor je kussen niet gaat stinken en huidproblemen worden voorkomen. Wij weten het wel!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook