‘Prins Harry komt samen met Meghan Markle naar Den-Haag’

Het is het eerste tripje buiten de VS sinds de twee afstand deden van de koninklijke familie.

Lees ook

Volgende week vrijdag komt prins Harry naar Nederland voor de Invictus Games. Dat wisten we. Maar dat Meghan Markle hem zal vergezellen tijdens zijn bezoekje aan Den Haag? Dat wisten we nog niet. 


Samen naar Nederland

Prins Harry verschijnt volgende week vrijdag samen met Meghan in Nederland, zo weet de Engelse krant The Mirror te melden. Het koppel zal samen aanwezig zijn bij de opening van de Invictus Games in Den Haag. Een bijzonder moment, aangezien dit het eerste tripje buiten de VS is, sinds Harry en Meghan afstand deden van de koninklijke familie in Engeland. 

De Invictus Games

Prins Harry heeft er zin in, in zijn geliefde Invictus Games. Hij heeft z’n oranje hoed, oranje zonnebril en bescheiden Nederlandse vocabulaire al afgestoft – zijn ‘goedemiddag’ behoeft nog enige oefening, maar dat ter zijde.

Nadat de spelen in 2018 in Sydney plaatsvonden, is de eer aan onze eigen hofstad. Iets later dan gepland – we all know why – zal Den Haag vanaf 16 april tot en met 22 april het decor zijn van de Invictus Games. En Harry, aan wie de spelen echt aan het hart liggen, zal naar verluidt in de komende dagen al naar ons bescheiden landje vliegen. En dat doet hij dus volgens de Engelse krant niet zonder zijn geliefde. 

Gevolgd door een cameraploeg

Het tweetal zal naar verwachting vrijdag in Nederland landen voor hun bezoek aan de Invictus Games. De twee worden op dat moment ook gevolgd door een cameraploeg van Netflix, aldus The Mirror. Het koppel sloot, na dat de twee afstand deden van hun koninklijke titels, een deal met onder andere Netflix en Spotify.

Een leuk tripje, maar ingewijden twijfelen aan de veiligheid. Zo deed een ex-koninklijke bodyguard onlangs een boekje open over de veiligheid van Harry en Meghan tijdens dit bezoek aan Nederland. 

Veiligheid

Een voormalig politieagent-agent, inspecteur Ken Wharfe, die prins Harry en zijn moeder Diana vroeger bewaakte, beweert ‘verbijsterd’ te zijn door het besluit van Harry om naar Nederland te vliegen. De hertog heeft de memorial van zijn grootvader prins Philip overgeslagen vanwege beveiligingsproblemen, maar reist komende week wel af naar Nederland. Een keuze die Wharfe niet helemaal begrijpt. Een kwestie van veiligheid, want, zo stelt Wharfe, de hertog zou namelijk veiliger zijn geweest als hij naar de dienst van prins Philip zou gaan in plaats van naar de Invictus Games.

Zelf zou Harry hebben gezegd dat Nederland veiliger zou zijn dan zijn homeland Groot-Brittannië, maar dit verwarde Wharfe, zo vertelt hij aan Daily Mail. De ex-koninklijke politieofficier beweert namelijk het tegenovergestelde. “Hij zou dan met zijn broer of vader naar de herdenkingsdienst zijn gegaan en beveiliging hebben gekregen. Het is niet zo dat hij dan op zijn fiets bij Westminster Abbey zou arriveren.”

Wharfe erkent dat de Nederlandse politie heus wel hun best zal doen, maar dat dit waarschijnlijk onderdoet aan de veiligheidsmaatregelen in het Verenigd Koninkrijk. “De Nederlandse politie zal hun eigen veiligheidsbeoordelingen doen en contact onderhouden met Harry’s particuliere beveiliging. Maar naar mijn mening is het een groter risico om naar Nederland te gaan om een goed doel met een militaire link te steunen, dan naar Londen te komen.”

Maar we weten allemaal, de spelen liggen Harry aan het hart. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat hij zich snel zou laten tegenhouden om bij het sportevent aanwezig te zijn.

Bron: AD, The Mirror | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook