Wie zijn de halfzussen van koningin Máxima?

Lees ook

Koningin Máxima is een echt familiemens. Ze brengt al haar vrije tijd door met haar gezin en bezoekt als het kan haar familie in Argentinië. En dat er genoeg familie is om te bezoeken in Argentinië, weten veel mensen niet over Máxima. Naast twee broers, heeft ze namelijk ook nog drie halfzussen.

Koningin Máxima heeft twee broers (Martin en Juan), een zusje (Inés overleed in 2018) en drie halfzussen (Dolores, María en Ángeles) uit haar vaders eerste huwelijk met Marta López Gil. Broer Martin en Juan zien we regelmatig in de schijnwerpers verschijnen, maar over de halfzussen van de koningin is maar weinig bekend.

Maria

Zo weten we dar Máxima’s halfzus Maria Zorreguieta is getrouwd met Adrían Vilov, maar dat is dan ook zo’n beetje de enige informatie die over Maria te vinden is. Ángeles en Dolores laten zich echter wel iets vaker in het openbaar zien dan hun zus.

Ángeles

Ángeles heeft het goed voor elkaar. Ze werkt als professor en microbioloog en is hoofd van het Instituo Leloir, waar ze tevens ook vice-president van de Raad van Bestuur is. De halfzus van onze koningin heeft daarnaast drie kinderen. Twee uit haar eerste huwelijk met Fernando Galante, Sebastián en Facundo. Tijdens haar tweede huwelijk met Adrián Vojnov kreeg ze nog een dochter.

Dolores

Dolores is de creatieveling van de drie en plaatst regelmatig kiekjes van haar kunstwerken op Instagram. En die kunstwerken zijn niet de klassieke kunstwerken die je in een museum als het Rijksmuseum terug zult vinden. Van harige planten tot stukken met mensen tanden, Dolores bedenkt de meest ehh.. unieke dingen. Ze is getrouwd met Harmond Grad Lewis, maar plaatst vaker kiekjes van haar kat op the gram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dolores Zorreguieta (@dzorreguieta)

Hieronder zie je een ietwat jongere Dolores samen met halfbroer Juan tijdens de doop van prinses Alexia.

Dolores en Juan

Andere broers en zussen

Hoe zit het dan met Máxima’s volle broers en zus? Samen met haar twee jongere broers en zusje groeide Máx op in een bescheiden appartement in de wijk Barrio Norte in Buenos Aires. In de zomer vertoefden ze in Mar del Plata en tijdens de wintersportvakanties verbleef het gezin in een eigen vakantiehuisje in Bariloche, een Argentijns vakantieoord.

De Zorreguieta’s groeiden op in een warm en liefdevol gezin. Hoewel de één midden in de spotlights staat, leven de anderen in de luwte. Maar dat betekent niet dat ze elkaar weinig zien en spreken. Zo spreekt Máxima haar broers – Martin en Juan wonen beiden in het buitenland – nog regelmatig en logeert mama Carmen regelmatig op Huis Ten Bosch. Leuk om te weten: Martin is de peetvader van Amalia en Juan is de peetvader van prinses Alexia. Met de familiebanden zit het dus wel goed, al wonen de Oranjes en de Zorreguieta’s een halve aardbol van elkaar vandaan.

Bron: Nouveau, Beau Monde Archief | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook