Oeps! Deze royal regel brak Kate tijdens Pasen

Foutje!

Lees ook

Bij het royal leven horen natuurlijk een heleboel privileges en voordelen, maar er is ook een royal etiquette waar leden van het koningshuis zich aan moeten houden. Hertogin Kate bewijst dat dat nog niet zo makkelijk is af en toe.

Tradities

Dit weekend is het weer paasweekend en dat betekent dat de royals traditiegetrouw bijeen komen voor een kerkdienst in Windsor, in St. George’s Chapel. Hierbij is het traditie dat de royals één voor een arriveren, waarbij het oudste lid van de familie het laatste aankomt. In het Britse koningshuis is dat natuurlijk de koningin. De familie staat meestal buiten bij de kapel om Hare Majesteit te verwelkomen, voordat ze haar voorbeeld volgen en ook naar binnen gaan.

Vertraging

In 2018 verliep deze traditie niet geheel volgens plan. Kate en William kwamen later aan dan Queen Elizabeth, waardoor ze niet op tijd waren om haar op te wachten. De Cambridges kwamen vast te zitten in het verkeer op weg naar Windsor en arriveerden daardoor pas toen de dienst al was begonnen. Kate was destijds ook nog eens zwanger van Louis, dus al dat gehaast moest absoluut geen pretje zijn geweest voor de hertogin. Gelukkig reageerde de Queen begripvol, en verscheen ze later nog samen met Kate en William lachend op de foto.

Paasweekend

We zijn benieuwd hoe de traditie dit jaar zal verlopen! De Queen zal de dienst niet bijwonen, maar andere royals naar verwachting wel. Na de kerkdienst in Windsor gaat de koninklijke familie meestal terug naar het kasteel voor een traditionele lunch van gebraden lamsvlees. Daarna zou er voor de kinderen nog een moment zijn in het kasteel om paaseieren te zoeken. Hopelijk zit het verkeer deze keer wel mee en kunnen George, Charlotte en Louis gewoon op paasei-jacht!

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook