Assistente van Queen Elizabeth over lockdowns: ‘Had vaak gin-tonic nodig’

Het leverde haar behoorlijk wat stress op.

Lees ook

Net als ieder ander heeft ook Queen Elizabeth gedurende de lockdowns heel wat tijd binnen doorgebracht. Vanwege de restricties mocht haar kapper niet meer bij haar op Windsor Castle komen. Daarom moest haar persoonlijke assistente, Angela Kelly, ineens het haar van de koningin doen. Het zorgde ervoor dat Kelly elke dag een borrel nodig had, zó stressvol was de coupe van Hare Majesteit.

Plotsklaps kapper

Angela Kelly werkt al sinds 1994 voor koningin Elizabeth. Ze is onder andere haar persoonlijk assistente en adviseuse. Toch had ze nooit verwacht dat ze ook ineens verantwoordelijk zou zijn voor het kapsel van de Britse koningin. Dat gebeurde in maart 2020, toen Liz’ vaste kapster niet meer mocht langskomen vanwege de toen geldende coronaregels. Kelly maakte ineens onderdeel uit van de ‘HMS bubble’, waarin onder andere Queen Elizabeth en prins Philip zich bevonden.

Kelly’s Salon

Queen Elizabeth moest net als vele anderen ineens alles regelen vanachter een computerscherm. Toch moest haar kapsel altijd tiptop in orde zijn, voor alle Zoom-belletjes. Kelly zorgde er telkens voor dat de koningin digitaal goed voor de dag kwam. “Vanaf maart 2020 waste ik de Queens haar elke week, zorgde ik voor de styling en knipte ik het zelfs indien nodig. Mijn team noemde het Kelly’s Salon”, schrijft ze in haar boek The Other Side of the Coin, The Queen, the Dresser and the Wardrobe. Dat boek werd in 2019 voor het eerst uitgebracht, maar is nu geüpdatet in het kader van het platina jubileum van de Queen.

scherm

Ook op een computerscherm moet het kapsel van de koningin er goed uitzien. Beeld: BrunoPress

Af en toe geschreeuw

Het ging niet allemaal van een leien dakje, schrijft Kelly. “De Queen wist dat ik nerveus was, en tijdens de eerste twee weken stond ik telkens te trillen. Ik had haar kapsel maar een of twee keer gedaan, aan boord van het koninklijke jacht Britannia. De Queen was echter erg vriendelijk en adviseerde me specifiek over de manier waarop ik rollers in haar haar moest doen.” Toch verliep het niet altijd zo lieflijk. “Toen ik er wat beter in werd, had de Queen het idee dat ik een professional was. Dan begon ze ineens tegen met te schreeuwen ‘dat ik dat niet moest doen of dit juist niet moest veranderen'”.

Tijd voor een drankje

De spanning zorgde er op een gegeven moment voor dat Kelly behoefte had aan een borrel. “Ik dacht dan echt my goodness, ik heb zin in een gin-tonic. Toen de Queen op een gegeven moment onder het droogapparaat zat, zei ik dan ook tegen haar dat ik een sterk drankje ging halen. Het was enorm stressvol om het kapsel precies zo te krijgen als zij wilde.” Op een gegeven moment ontstond er zelfs een vaste routine, waarbij een ander personeelslid standaard een gin-tonic voor Kelly klaarzette.

kerst

Het strakke kapsel van de Queen tijdens haar Christmas Broadcast in 2020. Beeld: BrunoPress

Soms een hele fles nodig

Ook voor verschillende televisieoptredens moest Kelly het kapsel van Queen Elizabeth perfect zien te krijgen. “Ik moest haar kapsel wassen en perfect stylen. Daarna had ik soms niet alleen een glas, maar zelfs een hele flés gin-tonic nodig om bij te komen! Eigenlijk was iedere keer dat de Queen geen hoedje op had stressvol, omdat haar kapsel dan niet verstopt kon worden en dus perfect moest zitten. Zooming werd een belangrijk onderdeel van haar leven en Kelly’s Salon werd erg druk. Gelukkig had ik maar één klant!”, grapt Kelly.

Bron: HELLO! Magazine, Daily Mail, Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook