Dit is hoe je je gezicht écht goed schoonmaakt voor het slapengaan

Voorkomt een hoop oneffenheden!

Onderzoek van het merk Demak’Up, dat we allemaal kennen van de old school reinigingsdoekjes, blijkt dat 41 procent van de Nederlandse vrouwen weleens met make up op slaapt. Dat kan leiden tot huidirritaties en onzuiverheden. Hoe maak je je gezicht eigenlijk echt goed schoon voor je gaat slapen?

Waar een wil is, is een weg

Het onderzoeksresultaat van Demak’Up is reden tot zorg, want met een ‘vies gezicht’ je bed in duiken kan leiden tot een onzuivere huid. Uiteindelijk kan dat zelfs vroegtijdige huidveroudering tot gevolg hebben. Maar er is ook goed nieuws. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat we wel goed voor onze huid wíllen zorgen, maar simpelweg niet precies weten hoe dat dan moet. Daar kan natuurlijk aan gewerkt worden! Wil je zelf graag een schone, stralende huid? Dan is het een goed idee om het stappenplan van huidtherapeute Kim Berger te volgen.

Make up weg en goed reinigen

Het stappenplan begint uiteraard met het verwijderen van je make up. Doe dit met een product dat je mascara en foundation eenvoudig verwijdert, zónder dat je huid gevoelig wordt. Kies dus niet voor een te scherp doekje of watje. Stap twee is het wassen van je huid met lauwwarm water en een milde huidreiniger. Zo’n reiniger zorgt ervoor dat de huid op je gezicht niet uitdroogt. Met andere woorden: het is de bedoeling dat je huid niet strak en trekkerig aanvoelt na het wassen.

Watje en crème

De derde stap: neem de vochtige huid af met een watje, waarmee je lange streken maakt. Zo weet je zeker dat je alle make up resten verwijdert. Een toner of lotion is alleen een goed idee als er geen alcohol in zit, of een ander stofje dat je huid irriteert. Want wees je ervan bewust dat alle ingrediënten ook op je huid achterblijven. Tot slot is het belangrijk om na het reinigen een crème te gebruiken. Als je huid echt goed schoon is, worden de werkzame stoffen in die crème beter opgenomen door je huid. Lekker smeren dus!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws