5 tekenen waaruit blijkt dat je je gezicht niet goed wast

Je gezicht wassen is een belangrijke stap in je routine, zorg dat je deze goed doet!

Je gezicht wassen: make-up eraf boenen, preppen voor je vochtinbrengende nachtcrème en het verwijderen van alle invloeden van buitenaf.

Het klinkt heel simpel, toch kun je heel wat verkeerd doen tijdens het wassen je gezicht. Een onjuiste reiniging kan namelijk leiden tot onder andere oneffenheden en droogheid.

1. Watertemperaturen

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief werkt tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal ervoor zorgen dat je geen te droge huid of roodheid in je gezicht krijgt.

2. Poetsen met parels

Je gezicht wassen kun je het beste doen nadat je je sieraden af hebt gedaan. Je sieraden kunnen vol zitten met bacteriën en dat wil je niet op je gezicht hebben. Ook kan er product (bijvoorbeeld reiniger of je (dure!) crème) achterblijven. Het beste is dus om voordat je je handen gaat wassen om vervolgens je gezicht klaar te stomen voor de nacht, ze te ontdoen van je sieraden.

3. Je wachttijd

Als je te lang wacht na het wassen van je gezicht voor je aan je skincare-routine begint, kunnen je cellen uitgedroogd blijven. Bovendien trekken serums, vochtinbrengende crèmes en oliën het beste in als je huid nog een beetje vochtig is. En niet alleen gezichtsverzorging, ook je parfum blijft langer 'hangen' wanneer deze op een vochtige huid (nadat je de douche uitstapt bijvoorbeeld) opgespoten is.

4. Niet naar wens

Je hebt een goede deal gescoord bij je lokale drogisterij? Good for you, maar heb je wel gekeken of het product voor jouw huidtype is? Want niet alle gezichten moeten op dezelfde manier gewassen en verzorgd worden. Elk product en elke huid heeft zo zijn eigen instructies en gebruiksaanwijzing. Let hierop! Vaak kunnen huidspecialisten jou vertellen wat voor type huid je hebt.

5. Tanden poetsen

Een tip waar wij nooit stil bij stonden: de hoeveelheid bacteriën die je achterlaat én de ingrediënten in tandpasta die irritatie kunnen veroorzaken. Na het poetsen van je tanden, blijven bacteriën achter rondom je mond (en voor de slordige poetsers onder ons, rondom je kin), maar na de reinigsessie verwijder je deze. Als je je tanden erna poetst, blijven deze bacteriën achter.

Bron: NSMBL, Women’s Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws