Slecht nieuws voor hertogin Meghan Markle

Netflix is meedogenloos, ook voor de royals.

Lees ook

Streamingdienst Netflix is het aanbod flink aan het uitkammen en ook nieuwe, royal projecten moeten eraan geloven. Pearl, een serie bedacht en geproduceerd door Meghan Markle, wordt nog voor de start gecanceld. Ai!


Pearl

Vorige zomer werd bekendgemaakt dat er binnenkort een koninklijke serie op Netflix gaat komen. Meghan zou namelijk met haar bedrijf Archewell Productions de animatieserie Pearl maken. Deze serie gaat over een twaalfjarig meisje dat avonturen beleeft en geïnspireerd wordt door diverse invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. De hertogin zou het idee zelf hebben bedacht.

Destijds schreef ze nog in een verklaring: “Net als veel meisjes van haar leeftijd is onze heldin Pearl op weg om zichzelf te ontdekken terwijl ze de uitdagingen van het alledaagse leven moet zien te overwinnen.” Wat de precieze reden is dat het geschrapt wordt, is niet duidelijk.

Heart of Invictus

De animatieserie was een onderdeel van de meerjarige overeenkomst die de Sussexes in 2020 sloten met Netflix. Hiervoor maken ze naast kinderprogramma’s ook series en documentaires. Zo werd er al bekend dat Meghan en Harry een serie maken over Harry’s werk bij de Invictus Games, genaamd Heart of Invictus. Hiervoor was het royal duo vorige maand nog in Nederland.

Harry-Meghan
Meghan Markle en prins Harry in Den Haag, vorige maand. Bron: BrunoPress

Archetypes

Niet getreurd, want Meghan is ook bezig met een eigen podcast. Afgelopen maart presenteerde de hertogin de naam en het onderwerp van haar podcast. Archetypes gaat-ie heten, meteen weer een mooie knipoog naar de naam van de stichting van de Sussexjes, Archewell, en natuurlijk naar die van zoontje Archie. Maar vooral sluit de naam aan bij de inhoud van de podcast. Meghans luistershow zal namelijk gaan over, you guessed it, archetypes en stereotypen waar vrouwen mee te maken krijgen.

“Dit is Archetypes – de podcast waarin we de etiketten die vrouwen terug proberen te houden ontleden, verkennen en omverwerpen”, legt de Duchess of Sussex uit in een eerste fragment dat al online is verschenen. “Ik ga het gesprek aan met vrouwen die maar al te goed weten hoe deze typecasts ons verhaal vormgeven. Ook spreek ik met historici om te begrijpen hoe deze eigenlijk zijn ontstaan.”

Bron: FilmVandaag.nl | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook