Kroonprinses Mette-Marit en kroonprinses Victoria matchen in royal blauw

De jurk van Mette-Marit heeft ze op een bijzondere plek gekocht.

Lees ook

Hoog bezoek in Zweden, want kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen zijn op dit moment bezig met hun driedaagse reis door het buurland. Door corona moest het bezoek meerdere keren worden uitgesteld, maar nu is het eindelijk zo ver. En dat levert leuke plaatjes op! 

Buurrelatie

De driedaagse reis naar Zweden is bedoeld om de ‘buurrelatie’ tussen de aangrenzende landen te markeren. Het Noorse koninklijke hof zei dat het bezoek ‘zal bijdragen aan het versterken van de nauwe zakelijke samenwerking tussen Noorwegen en Zweden, en al de nadruk worden gelegd op het feit dat de waardecreatie van morgen duurzaam en op kennis gebaseerd moet zijn’. No pressure voor het Noorse paar, dus.

Blauw kwartet

Zoals het gezegde ook luidt: beter een goede buur dan een beste vriend, en daarom doen de Zweedse royals er alles aan om hun gasten het naar hun zin te maken. Kroonprinses Victoria haalt op de derde dag letterlijk alles uit de kast, en kiest voor een blauwe theejurk met A-lijn en een subtiele make-uplook. Zoals we van Vic gewend zijn, draagt ze haar haar naar achter. Kroonprins Daniel volgt de onbesproken dresscode op en draagt een donkerblauw pak en felblauwe stropdas.

mette-marit-victoria-royal-blauw
Het koningsblauwe kwartet! Bron: BrunoPress

Mette-Marit past goed in het blauwe ensemble en draagt voor de gelegenheid een sprankelende blauwe jurk. Ze maakt de look af met los haar, nude hakken en een gouden handtas. Ook Kroonprins Haakon draagt blauw en combineert een marineblauw pak met een lila stropdas, waarmee het koningsblauwe kwartet compleet is!

mette-marit-victoria-royal-blauw
Kroonprinses Mette-Marit in een sprankelende jurk van Ebba von Eckermann. Bron: BrunoPress

Royals in crème

Het is overigens niet de eerste keer tijdens de driedaagse reis dat Victoria en Mette-Marit dezelfde kleuren dragen. Op de eerste dag zagen we ze namelijk ook al beiden schitteren in een zachte crèmekleur; Victoria in een lichte jurk met rode, groene en roze details en Mette-Marit in een bloemenjurk en grijze mantel. Uiteraard dragen de kroonprinsen ook hier een donkerblauw pak.

Ook crèmekleurige outfits gaan de kroonprinsessen goed af. Bron: BrunoPress

Ebba von Eckerman

Er is trouwens nog iets bijzonders aan de blauwe jurk van Mette-Marit. Kroonprins Haakon biechtte in een toespraak op dat Noren “een beetje jaloers” zijn op de successen van buurland Zweden. Zo waren ze jaloers op merken als IKEA en Volvo, maar ook bands als ABBA, Europe en The Hives en ontwerpster en weefster Ebba von Eckerman, die in 2018 op 96-jarige leeftijd is overleden. Vooral zijn vrouw is groot fan van de ontwerpster, en noemt haar een van de grootste heldinnen.

Maar dat was nog niet alles. De blauwe jurk is namelijk gemaakt door Ebba von Eckerman, en hiermee brengt ze  een ode aan haar talent. De jurk heeft ze gekocht op Ebay en speciaal voor de reis meegenomen naar Zweden. Wat een mooi gebaar!

Bron: Blauwbloed.eo, Daily.co | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook