Verdrietig nieuws over het platina jubileum van de Queen

Een grote teleurstelling voor HM.

Lees ook

De voorbereidingen voor het 70-jarige platina jubileum van de Queen op de troon zijn op dit moment in volle gang. Epson Derby, een evenement met paardenrennen, heeft alleen teleurstellend nieuws voor de koningin. 

Reach For The Moon

Op het evenement zouden drie van haar volbloeden strijden om glorie, maar helaas zijn ze allemaal teruggetrokken. Zelfs Reach For The Moon, het paard waarmee de Queen hoopte op de winst, doet niet mee. Epson Derby is de enige van vijf vlakke raceklassiekers waar haar deelnemer niet heeft gewonnen. Des te groter is de teleurstelling dus voor Elizabeth.

Volgens de gezamenlijke trainer van het paard, John Godsen, is de volbloed nog niet voldoende hersteld van een blessure. In gesprek met The Racing Post legde hij uit: “Na een tegenslag afgelopen herfst heeft Reach For The Moon alle tijd en zorg gekregen die hij nodig heeft in zijn trainingsprogramma. We waren van plan hem volgende week in de Dante Stakes in York te laten lopen.” De trainer stelt dat de race te vroeg voor hem komt en dat het paard daarom niet zal deelnemen aan de Derby.

Terwijl Reach For The Moon aan het herstellen was, werden de andere deelnemers van de Queen, Educator en General Idea, van de deelnemerslijst “gekrast” toen de Jokey Club bekendmaakte wie in de running waren. Geen winst dit jaar, dus.

Epson Derby

Het is nog maar de vraag of HM aanwezig zal zijn bij de Epson Derby. Vanwege mobiliteitsproblemen wordt per geval beslist over haar persoonlijke optredens. De Epson Derby zal de koningin op verschillende manieren eren tijdens het evenement, dat wordt gehouden tijdens de feestdag van het platina jubileum. Indien ze wel aanwezig is, zal ze worden begroet door een erewacht van maximaal 40 jockeys die dit jaar haar paarden berijden of dat de afgelopen jaren bij de Derby hebben gedaan. Hopelijk zal dat de pijn verzachten!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook