Zien: zo zag de bekende Dr. Phil er vroeger uit

Herken jij de talkshow-host nog terug?

Dr. Phil McGraw, beter bekend als Dr. Phil, is niet meer weg te denken van de buis. Maar voor hij met de bekende kale kop en borstelsnor op tv verscheen, maakte hij furore als ‘Mr. Tackle’ in het football-team van zijn school. Herken jij hem nog terug?

71 jaar

Je zou het niet direct zeggen als je hem ziet, maar ‘dokter’ Phil McGraw is inmiddels al 71 jaar. In september mag hij 72 kaarsjes uitblazen, maar naast een iets grijzere coupe lijkt hij nog exact de Dr. Phil die we kennen uit de zeroes. In de late jaren ’90 was McGraw regelmatig te zien in de Oprah Winfrey Show, en de legendarische talkshow-host hielp hem uiteindelijk zijn eigen show te lanceren. Naast Dr. Phil himself is ook Oprah Winfrey namelijk een executive producer van de show Dr. Phil.

In 2002 was het dan eindelijk zo ver, en verscheen Phil McGraw voor het eerst op de buis in/als Dr.Phil. Sindsdien is de show eigenlijk altijd op televisie geweest. Mogelijk gaat hij binnenkort overigens z’n laatste seizoen in. De show werd in 2018 namelijk vernieuwd voor vier seizoenen, waarmee deze in mei 2023 ten einde zou komen. Afijn, wie weet sleept Hollywood nog een last-minute verlenging uit de kast voor de bekende dokter.

Dokter?

Of tja, dokter? Er is nogal wat controverse over deze titel. Hoewel de titel van de show Dr. Phil de suggestie wekt dat McGraw een medisch professional is, en hij door veel mensen gezien wordt als een echte therapeut, zit de vork toch anders in de steel.

Dr. Phil heeft ooit een Ph.D gehaald in klinische psychologie aan de North Texas State University. Zijn licentie als psycholoog is inmiddels echter al lang en breed verlopen. Bovendien geldt in de Verenigde Staten de regel dat een license in de ene staat niet direct ook geldig is voor een andere staat. Omdat McGraw zijn licentie dus niet in de staat Californië heeft behaald, waar hij woont en waar de show wordt opgenomen, is hij eigenlijk geen dokter. Maar goed, volgens de Californische autoriteiten hoeft hij geen licentie te hebben, omdat hij in de show ‘geen psychologie bedrijft’.

Grote liefde

Ook een vaste prik tijdens de immer goedbekeken show is natuurlijk het einde. De jingle zet in, Phil stapt het podium af en loopt door het publiek waar steevast zijn vrouw Robin McGraw op hem zit te wachten. Hand in hand lopen ze vervolgens het beeld uit. Awww!

Jawel: Phil en Robin McGraw zijn duidelijk heel gelukkig met elkaar. Ze trouwden met elkaar in 1976, en zijn nog altijd samen. Een flinke prestatie onder normale omstandigheden, maar in Hollywood-termen is dat natuurlijk al helemaal een eeuwigheid! Samen hebben ze twee kinderen: Jay en Jordan McGraw. Op Instagram deelt Dr. Phil regelmatig lieve kiekjes met zijn vrouw en zijn zoons.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Phil (@drphil)

Uit de oude doos

Naast lieve foto’s en video’s met zijn vrouw en zoon, deelt Dr. Phil nu en dan ook kiekjes uit de oude doos op zijn Instagram. Zo was de tv-therapeut vroeger bijvoorbeeld een potige gast die furore maakte op het veld tijdens matches American football. Sterker nog, hier was de jonge McGraw zó goed in, dat hij vanuit de middelbare school een beurs aangeboden kreeg om football te komen spelen voor de Universiteit van Tulsa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Phil (@drphil)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Phil (@drphil)

Er klinken volop verbaasde reacties in de comments. Zo reageert iemand bij de atletische foto waar Phil als ‘Mr. Tackle’ te zien is: “Je lijkt op een mix van Marlon Brando en Burt Reynolds!” en weer een ander schrijft “Wat een kanjer…Jij en je vrouw waren én zijn ontzettend knap.”

Had jij de bekende talkshow-host herkend? Wij in elk geval niet!

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws