Ka-ching: dit zijn de rijkste Selling Sunset-castleden

Ze verkopen mansions voor miljoenen en dragen duizenden aan designers, maar hoe rijk zijn de castleden van Selling Sunset eigenlijk?

Elk nieuw seizoen van Selling Sunset is volop genieten. Sure, de huizen waar we binnen mogen kijken zien er paradijselijk uit. Maar we weten allemaal dat we nog het meest genieten van de designer-outfits van de cast – van klassieke Louboutins en kittige Chanel-pakjes, tot het bizarre kristallen klapstoel-tasje van Christine Quinn…we can’t get enough! Achter die luxehuizen en glamour-looks gaan natuurlijk een set goedgevulde bankrekeningen schuil. Dit zijn de rijkste castleden van Selling Sunset.

Enorme bedragen

De bedragen die in Selling Sunset voorbijkomen, zijn vaak zo astronomisch dat ze niet meer echt lijken. Een inrichting van een ton, een uitzicht waar je ruim een miljoen voor betaalt, en nieuwbouw die tientallen miljoenen opbrengt.

Soms gaat dit wel héél ver – zo krijgt Davina Potratz het zwaar te verduren wanneer zij een listing probeert te slijten voor 75 miljoen euro. Zélfs voor de Oppenheim Group was dat licht overpriced.

Salaris

Werk je in Nederland als makelaar, dan ben je in loondienst en word je iedere maand netjes uitbetaald. Bij de Oppenheim Group in LA gaat dit nét een tikkie anders. De makelaars leven van de commissies die zij per huis verdienen en krijgen geen vast uurloon.

Mary Fitzgerald, real estate agent uit de Netflix-hit, vertelde al eens aan Express dat dit het enige nadeel is aan het werken in deze business. “Soms spendeer je maanden aan een klant en verandert diegene plotseling van gedachten. Maar soms vind je een klant die meteen een zwak heeft voor een huis – dan verdien je gemakkelijk een giga commissie. Helaas is dit niet vaak het geval.”

Kortom: die het vaakst maalt, die het best boert – of hoe het spreekwoord ook luidt. Wie zouden er dan de meeste nullen op hun bankrekening hebben staan van de Selling Sunset-cast?

Laatste nieuws