Dit is Zenouska, het glamorous nichtje van de Queen

Lees ook

Op Instagram krijgen we dikwijls een kijkje in het leuke leven van Zenouska, een achternichtje van de Queen. Ze mag dan wel nummer zestig in de lijn van de Britse troonopvolging zijn, maar dat maakt haar niet minder glamorous!

Een grote stamboom

De royal family is groot: op 96-jarige leeftijd heeft Queen Elizabeth al twaalf achterkleinkinderen op de teller staan. Maar ook de zijtakken van de koninklijke stamboom zijn met de jaren natuurlijk flink door blijven groeien. Zenouska Mowatt, bijna 32 jaar oud, is één van de vele nakomelingen van koning George V en een achternichtje van de Queen. Op Instagram laat ‘Zen’ ons vaak een blik werpen in haar leven vol couture, society weddings en paardenraces.

Zenouska Mowatt

Maar wie is deze stijlvolle dame precies? Zenouska Mowatt is de kleindochter van prinses Alexandra van Kent, een nicht en zeer goede vriendin van Queen Elizabeth. Haar ouders zijn Marina Ogilvy en haar ex-man Paul Mowatt. Zenouska werkt als hoofd marketing bij Halcyon Days, een luxueuze cadeauwinkel met ’n flinke koninklijke collectie – onder meer hun armbandjes zijn favoriet bij Kate en Sophie.

Ze groeide op in een cottage in Windsor Great Park, waar ze prinses Eugenie als speelkameraadje had.

Bij society bruiloften is ze vaak op de gastenlijst te vinden. En natuurlijk horen ook magazineshoots, Royal Ascot en glamorous cocktailparty’s erbij als royally related nichtje.

Daarnaast heeft ze ook een handjevol keren op het balkon van Buckingham Palace mogen staan wuiven tijdens Trooping the Colour, en werd Zenouska eerder uitgenodigd voor de prestigieuze kerstlunch van de Queen.

Een van haar meest recente verschijningen samen met andere leden van de koninklijke familie, was bij de herdenkingsdienst voor prins Philip afgelopen maart.

Wanneer we Zenouska weer gaan zien? Dit weekend vindt de Royal Windsor Horse Show plaats, een groots paardenevenement dat altijd veel koninklijk bekijks trekt. Dat er veel royals zullen opduiken – voor hen is het toch in de achtertuin – staat vast, en wie weet heeft Zen dan ook weer een openbaar momentje. En anders scrollen we gewoon lekker verder door haar Instagram om van ’t societyleven te proeven.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook