Dit zijn de 6 vrouwen die het hart van William veroverden vóór Kate

Met deze vrouwen had Wills een relatie vóór Kate.

Lees ook

Prins William en Kate Middleton worden al járenlang aan elkaar gekoppeld, maar ook vóórdat Kate om de hoek kwam kijken, heeft Wills wat liefjes gehad. 

Rose Farquhar

Rose ontmoette de destijds 18-jarige prins tijdens een potje polo. De relatie was van korte duur – al had niemand verwacht dat het überhaupt wat zou worden. Toch werd Rose als Williams ‘eerste serieuze vriendin’ beschouwt. Ze bleven na de breuk nog steeds vrienden. Ook is Rose bevriend met prins Harry.

De ex van de prins blijkt ook nog eens over een gouden keeltje te beschikken. In 2016 deed ze een poging tot The Voice UK. Zie hieronder haar auditie.

Jecca Craig

In 2001 werd de Britse prins tijdens zijn tussenjaar gelinkt aan Jecca. En deze vlam behoort waarschijnlijk tot de meest ingewikkelde op de lijst. De liefde hield niet lang stand, toch bleven de twee vrienden. In 2014 kwam ze nog even in beeld, zij en William gingen met een gezelschap naar Spanje voor een vakantie om er te jagen. Velen vonden het vreemd, aangezien het gerucht ging dat Jecca de oorzaak was van de breuk van Kate en William in 2007 vanwege zijn gevoelens voor haar. Toch koos hij voor Kate.

Jecca Craig
Jecca Craig. (Beeld: Brunopress)

Olivia Hunt

Olivia was de ‘voorloper’ van Kate. Eerstgenoemde leerde William kennen op St Andrews University (waar William en Kate elkaar ook leerden kennen). Maar Olivia werd gauw aan de kant gezet toen de prins Kate leerde kennen. Olivia is bevriend met zowel William als Kate. Een foto van Olivia bekijk je hier.

Carly Massy Birch

Carly en William waren tijdens het eerste semester op St Andrews een stelletje. De prins ging zelfs meerdere malen bij Carly thuis eten, mét haar familie erbij. Hier vind je een foto van Carly en de prins samen.

Arabella Musgrave

Arabella en William dateten kort in 2001 na een ontmoeting op een feestje. Hun romantiek stopte toen William vertrok om naar de University of St. Andrews in Schotland te gaan. De twee vonden destijds een langeafstandsrelatie het proberen niet waard en zetten een punt achter de relatie. Arabella werd uitgenodigd voor de bruiloft van Wills en Kate. No hard feelings, right?

Arabella Musgrave
Arabella Musgrave in 2005. (Beeld: Brunopress)

Davina Duckworth-Chad

In de zomer van 1999 gingen de twee op een cruise op de Egeïsche zee. Het werd ‘de liefdesboot’ van de prins genoemd, maar beiden zeiden dat het tripje niks serieus voorstelde. De twee bleven vrienden en Davina kreeg zelfs een uitnodiging voor de royal wedding in 2011. Nog een feitje: Davina en William zijn technisch verwant. Haar moeder was een achternichtje van prinses Diana. Klik hier voor een glimp van het ex royal liefje.

Uit elkaar

Het is overigens niet altijd rozengeur en maneschijn geweest tussen Wills en Kate. Nadat ze op de universiteit een relatie kregen, zijn ze daarna even kort uit elkaar geweest. Het is moeilijk voor te stellen dat William en Kate in een streep hadden gezet onder hun relatie. De wereld was dan ook in shock toen het koppel in 2007 bekendmaakten uit elkaar te gaan. Al snel draaide de geruchtenmolen overuren. Zo zou Kate klaar zijn om te settelen, terwijl de prins nog te gehecht was aan zijn vrijheid en alles uit zijn jonge jaren wilde halen.

Een paar weken na de relatiebreuk besefte William dat hij een enorme fout had begaan en hij deed er dan ook alles aan om Kate weer voor zich te winnen. In juni 2007 besloten de twee het weer samen te proberen. En deze hereniging hebben ze eigenlijk aan een speciaal persoon te danken, namelijk ruiter Sam Waley-Cohen, die zowel William als Kate uitnodigde voor een feestje. Gelukkig maar!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: Brunopress, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook