Deze spraakmakende jurk van Meghan Markle shop je nu zelf

Meghan had de primeur, maar nu shop je 'm ook zónder koninklijke titel.

Lees ook

November vorig jaar maakte Meghan Markle haar terug keer op de rode loper in een spraakmakende galajapon. Men vond hem óf te gewaagd, óf beeldschoon. We hebben goed nieuws voor je als je in die laatste categorie valt, want de jurk van Carolina Herrera is nu ook verkrijgbaar zonder hertoginnentitel.

Meghans comeback

Zoals het wel vaker gaat met royal fashion, leidde de vuurrode jurk die de hertogin van Sussex in november droeg tot heel wat online commentaren. Het was de allereerste galaverschijning van prins Harry en Meghan sinds de twee zijn opgestapt als werkende royals, sowieso al een dingetje. De hertogin koos daarbij voor een niet te missen jurk met diep decolleté, hoge split en korte sleep. Sommigen vonden de japon misschien te sexy voor een royal, maar voor een ex-royal? Heerlijk glamoureus.

Harry en Meghan bij het Saluto to Freedom gala, november 2021. Beeld: ProShots

Voorproefje

Carolina Herrera, een designer bij wie Meghan al tijdens haar royal jaren gretig japonnen afnam, liet op Instagram weten dat de jurk onderdeel uitmaakt van de Pre-Fall 2022 Collection van Wes Gordon. De hertogin van Sussex kreeg de primeur, maar inmiddels is de weelderige japon ook voor ‘de gewone sterveling’ verkrijgbaar. Op meerdere couturewebsites kun je de klaprozenrode Plunging Pleated Overskirt Bustier Gown nu bestellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CAROLINA HERRERA (@carolinaherrera)

Shop it like a Duchess

We weten dat de Duchess of Sussex geen goedkope smaak heeft, en ook aan deze japon hangt een royaal prijskaartje. Voor $5990 dollar doe je hem in je online winkelmandje – omgerekend is dat zo’n 5680 euro.

To be continued?

Zien we binnenkort meer Meghan in Carolina Herrera? De hertogin koos voor het label tijdens haar eerste Trooping of the colour in 2018. Een evenement dat over twee weken weer op de planning staat. De hertogin van Sussex zal daarbij niet op het paleisbalkon te zien zijn, maar wel bij andere festiviteiten rondom het jubileum van de Queen. We voorspellen wederom een spraakmakend glamourmoment!

Bron: Dress Like a Duchess, Vogue | Beeld: ProShots

 

Laatste nieuws

Zie ook