Babynieuws! De royal Russen verwachten hun eerste spruit

Ze zullen niet lang meer met z'n tweeën zijn.

Lees ook

Royal babynieuws vanuit Rusland: er komt een klein Romanovje aan. Groothertog George en prinses Victoria verwachten namelijk hun eerste kindje. Dat werd gisteren bekendgemaakt op het Instagram-account van Victoria.

Groot huwelijk

In oktober vorig jaar werd naar buiten gebracht dat George en Victoria in het huwelijksbootje waren gestapt. Het was de eerste ‘royal wedding’ in Rusland in meer dan honderd jaar. Tussen aanhalingstekens, want Rusland is al sinds 1917 geen monarchie meer. Groothertog Georgi Mikhailovich Romanov, ook wel groothertog George genoemd, zou troonopvolger worden als er weer een tsaar zou worden ingesteld in Rusland. Een royal in een land zonder koningshuis dus. Dat mocht de pret niet drukken: er vond een groot huwelijksfeest plaats (met meer dan 1500 gasten!) in de St. Isaac-kathedraal in Sint-Petersburg. George trouwde met Rebecca Bettarini uit Italië, die tegenwoordig door het leven gaat als Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Victoria van Rusland.

In excellente gezondheid

Gisteren werd dus duidelijk dat George en Victoria niet lang meer met z’n tweeën zullen zijn. In het najaar wordt het gezinnetje uitgebreid met een kleine spruit. Op Instagram verschenen twee foto’s van de blije aanstaande ouders en een officiële aankondiging in maar liefst vijf verschillende talen.

Volgens het statement van het Keizerlijk Huis van Rusland verkeert Victoria ‘in excellente gezondheid en niet van plan verplichtingen uit te stellen of af te zeggen, hoewel ze wellicht wat minder nieuwe toezeggingen zal doen naarmate de herfst nadert’. Klinkt alsof de zwangerschap tot nu toe voorspoedig verloopt!

Bron: Instagram, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress, Instagram prinses Victoria

Laatste nieuws

Zie ook