Binnenkijken bij Josh Veldhuizen: ‘Hoogzwanger in een verbouwing zitten is De Hel’

'Ik heb wat gescholden op ons nieuwe optrekje.'

Na haar jaren als ‘modemeisje’ te Amsterdam, is Josh Veldhuizen tegenwoordig een Gooische Vrouw te Laren. Beau Monde zocht de modeontwerpster op en genoot van haar villa met imposante trap, inloopkast, gym én strak gelijnde pantry’s.

Gooische villa

“Ik word een Gooische vrouw!” knipoogde modeontwerpster Josh Veldhuizen (35) op Instagram toen ze samen met haar grote liefde, vastgoedman Nick Amann, een villa kocht in Laren. Een halfjaar geleden is het koppel naar dit nieuwe huis verhuisd, Josh was toen hoogzwanger van haar tweede kindje, de inmiddels vier maanden oude Elodi.

Josh vertelt dat ze Amsterdam niet mist. “Dat verbaast me. Ik hou van het vertrouwde en had op de Zuidas mijn vaste adresjes, voor mijn bloemen, mijn nagels, mijn huid, boodschappen. Ik was bang dat ik hier tussen stugge mensen terecht zou komen: ons kent ons, niet verwelkomend, schoolpleinmoeder-maffia. Nou, totaal niet. We hebben allerliefste buren, iedereen kwam zich voorstellen, mét cadeautjes voor de kinderen. Zo was het in Amsterdam niet, verder dan een babbeltje in de lift ging het niet. Daar was iedereen erg op zichzelf. Laren is gemoedelijk en dorps, de inwoners zijn hartelijk, mensen willen weten wie hun buren zijn.”

Hoogzwanger in een verbouwing

Nadat ze hun Gooische optrekje hadden gekocht, gebouwd in 2017 door architectenbureau Kabaz, gingen Josh en Nick grondig verbouwen. “Het huis was witter dan wit, met marmeren vloeren. Ik hou van licht, maar dit was te wit, te kaal, te klinisch. Samen met Appie Vos, van Dutch Home Design, maakten we een plan. Dat was nog pittig voor hem. Normaliter vinden cliënten alles leuk en willen ze geïnspireerd worden, maar Nick zit in het vastgoed en ik in de mode, dus we overspoelden hem met ideeën. Onze lat lag enorm hoog.”

Omdat Josh zwanger was, moest de verbouwing in de vijfde versnelling. “Na drie maanden trokken we in het huis. Het was nog lang niet af. Geloof me, hoogzwanger in een verbouwing zitten is De Hel. Het onderkomen heeft vier verdiepingen en we gebruiken ze alle vier; de kinderkamers liggen helemaal boven en de waskamer is in het souterrain. Ik heb al die etages en trappen grondig vervloekt. De lift waar we zo om hadden gelachen toen we het huis kochten, bleek een uitkomst. Trager dan traag, maar wat was ik er blij mee die laatste zwangere weken. Echt. Ik heb wat gescholden op ons nieuwe optrekje. Totdat Elodi er was. Toen werd ik niet alleen verliefd op haar, maar ook op het huis. Mijn eigen happy ending.”

Meer lezen over Josh, haar huis en haar gezin, én natuurlijk meer zien van haar interieur? De hele binnenkijker vind je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 1 juni overal verkrijgbaar!

Interview: Sandra ten Brink | Foto’s: Stef Nagel | Visagie: Sjardé Kirioma | Kleding: JOSH V

Laatste nieuws