Dubbel feest: zo viert Lilibet Diana haar eerste verjaardag

Queen Elizabeth prikt een vorkje verjaardagstaart mee.

Lees ook

Het is een druk weekend voor de Windsors! Tussen de jubileumfeesten van Queen Elizabeth door staat er ook nog een kinderfeestje op de planning. Lilibet Diana, de dochter van prins Harry en hertogin Meghan, viert zaterdag namelijk haar eerste verjaardag. Mét haar jubilerende overgrootmoeder, naar het schijnt.

Eerste keer in Engeland

Voor het 70-jarig regeringsjubileum van haar great-granny is de kleine Lili voor de allereerste keer op bezoek in Engeland. De jongste Sussex-spruit werd vorig jaar geboren in Californië en groeit daar op buiten de schijnwerpers. Haar eerste verjaardag krijgt echter een behoorlijk koninklijk tintje. Naar verluidt vieren Harry en Meghan het in Frogmore Cottage, hun optrekje in Windsor. De Queen, naar wie Lilibet vernoemd is, zou daarbij ook aanwezig zijn.

Volgens Emily Nash, royaltyredacteur bij Hello!, zal Elizabeth hoe dan ook kennis maken met Lili een dezer dagen. “Dat wordt een hoogtepunt van haar jubileumvieringen. Haar achterkleinkinderen betekenen alles voor haar.”

Paardenraces

We weten dat Elizabeth dól is op haar familie en nog altijd goed met prins Harry door een deur kan, maar toch krijgt Lili op haar eerste verjaardag stevige concurrentie van een andere grote liefde van haar overgrootoma: paarden. Zaterdag 4 juni vindt namelijk ook de Epsom Derby plaats, een jaarlijkse paardenrace. Volgens de website van The Queen’s Platinum Jubilee is Hare Majesteit daarbij ook van de partij, samen met andere leden van de Koninklijke Familie. Het is echter onduidelijk of dat feest door kan gaan, vanwege de aanhoudende mobiliteitsproblemen waar de Queen mee kampt.

Volle agenda

Wie het feestje van Lilibet ook moeten missen, zijn haar oom en tante, prins William en hertogin Kate. Zij vieren het jubileum zaterdag namelijk in Cardiff Castle, in Wales. Niet bepaald om de hoek, dus. Wel verwachten royaltykenners dat de Cambridges op een ander moment deze week kennis maken met hun nichtje Lili. De strijdbijl tussen William en Harry zou nog niet begraven zijn, maar wie kan een stuk verjaardagstaart en een dot van een dreumes nu weerstaan?

Bron: People, Marie Claire UK, Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook