Prinses Alexia heeft een bijzondere week voor de boeg

Time to say goodbye!

Lees ook

How time fliesVoor prinses Alexia is het deze week alweer tijd om de koffers te pakken. Op vrijdag 17 juni zit het eerste schooljaar in Wales erop. Wat gaan de komende maanden brengen?

Afscheid

Komende week moet prinses Alexia afscheid nemen van de vrienden die ze het afgelopen jaar op haar kostschool in Wales heeft gemaakt. Aanstaande vrijdag heeft de prinses haar laatste schooldag, wat betekent dat ze ruim twee maanden lang van een zomervakantie kan genieten. Blijven rondhangen op het Atlantic College zit er in ieder geval niet in. De website van de school vermeldt dat alle scholieren zaterdag 18 juni vóór 10 uur ’s ochtends de campus moeten verlaten. Dat wordt de wekker zetten op de eerste vakantiedag!

Eind augustus begint prinses Alexia aan haar tweede en laatste jaar op de kostschool, waarin ze ook eindexamen zal doen. Voorlopig hoeft de dochter van Willem-Alexander en Máxima er nog niet aan te denken, want meer dan twee maanden lang kan ze genieten van haar vrijheid. Wat staat er op de planning?

Verjaardag, foto’s, Griekenland

Een week na thuiskomst, op 26 juni, viert prinses Alexia haar zeventiende verjaardag. Meteen een leuke Welcome back-party, lijkt ons.

Ongetwijfeld heeft de prinses ook een zonnige vakantie naar Griekenland in het verschiet. De afgelopen jaren kregen de prinsessen steeds meer vrijheden. Wél gebruikmaken van de villa en de privéstranden van papa en mama, maar óók eigen vriendinnen (en vriendjes?) meenemen en hun eigen plan trekken. Not bad. De vraag is of de prinsessen voorafgaand aan de vakantie nog een fotomoment moeten doorstaan. Traditioneel werden deze fotosessies in de zomervakantie gehouden, maar de RVD liet eerder dit jaar weten dat de fotomomenten een andere vorm krijgen. Wat voor een vorm dat precies is, laten ze nog altijd in het midden…

Bron: Atlantic College, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook