Sonja Bakker maakt nieuwe start: ‘Mijn leven ligt totaal overhoop’

De dieetgoeroe trekt zich terug op Ibiza.

Lees ook

Sonja Bakker heeft een veelbewogen jaar achter de rug, maar probeert daar nu afstand van te nemen. Letterlijk, want de dieetgoeroe woont momenteel op Ibiza én is gestopt met werken. “Ik heb geen energie om door te gaan.”

Nieuwe start

Aan Privé vertelt de afvalcoach waarom ze tijdelijk een stapje terugzet. “Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar momenteel heb ik geen energie om door te gaan”, legt Sonja uit. De dieetgoeroe wil alles achter zich laten – en waar kan dat beter dan onder de Spaanse zon? De Noord-Hollandse woont nu definitief op Ibiza. “Het is de start van een nieuw begin. Dit moet ik doen om alles achter mij te laten.”

Overhoop

Sonja vertelt dat haar leven ’totaal overhoop’ ligt. “Er is veel gebeurd in de afgelopen twee jaar. Mijn privéproblemen, de coronaperiode, het overlijden van mijn vader en de plagiaataffaire.” De dieetboekenschrijfster werd er namelijk meermaals van beschuldigd dat ze recepten van andere diëtisten en foodbloggers gekopieerd zou hebben.

“Het klopt dat ik het vooral in het begin enorm zwaar heb gehad. Nachten heb ik in bed liggen huilen. Ik heb alles zo goed mogelijk proberen op te lossen. Dat is waarom ik nu op Ibiza woon. Daar ga ik een nieuwe start van mijn leven maken.”

Terug naar de basis

Mensen helpen om wat kilo’s te verliezen, hoort daar voorlopig niet bij. “Voorlopig ga ik niks doen, maar er zal een dag komen dat ik weer aan het werk wil. Dat zit nu eenmaal in mij. Als alles een plek heeft gekregen, wil ik misschien weer gewoon een-op-een mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis.”

Bron: Shownieuws, Privé | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook