Nieuw kapsel en zonder wandelstok: de Queen laat zich weer zien

De koningin heeft zich een nieuwe coupe laten aanmeten.

Lees ook

Hoewel de feestelijke activiteiten van het Jubilee van Queen Elizabeth voorbij lijken te zijn, wordt HM nog steeds goed verwend. Zo ontving ze gisteren het Canterbury Cross als erkenning voor haar bijdrage aan de Kerk van Engeland gedurende haar lange regeerperiode. Hiervoor pakte de Queen helemaal uit, met een nieuwe look. 

Symbool van de kerk

Tijdens een audiëntie bij Justin Welby in Windsor Castle nam koningin Elizabeth het zilveren kruis in ontvangst. Het kleine kruis is geïnspireerd op een 9e-eeuwse Saksische broche en heeft een triquetra-patroon, als een “oprecht symbool van de liefde, loyaliteit en genegenheid” van de kerk.

Wandelstok

Het was een speciaal moment, want het was de eerste keer dat de Queen weer in het openbaar verscheen nadat ze Garter Day oversloeg en vorige week niet verscheen op Royal Ascot vanwege mobiliteitsproblemen. Hier heeft koningin Elizabeth al langer last van, waardoor ze regelmatig wordt gespot met een wandelstok.

Queen Elizabeth
Tijdens het Jubilee ging HM nergens heen zonder haar wandelstok. Bron: BrunoPress

Voor de speciale audiëntie heeft de koningin de wandelstok achterwege gelaten en slaagde ze erin om zonder loophulpmiddel naar de aartsbisschop te lopen. Hopelijk betekent dit dat we de Queen weer vaker gaan zien op koninklijke gelegenheden!

Queen Elizabeth
De koningin koos voor elegantie met een vrolijke bloemenjurk en een korte coupe. Bron: BrunoPress

Nieuw kapsel

Dit was overigens niet de enige transformatie die de koningin heeft ondergaan. Voor de afspraak heeft ze zich ook een nieuwe coupe laten aanmeten. Haar zilveren lokken zijn namelijk flink bijgeschaafd. Samen met de bloemenjurk zorgt het voor een elegante look, zoals we van de Queen gewend zijn.

Bron: Express.co.uk, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook