Alexia 17 jaar! Hoe de populaire prinses uit de schijnwerpers stapte

Privacy heeft Alexia wel gevonden in Wales – al betekent dat niet dat álles van een leien dakje ging afgelopen jaar.

Feest in paleis Huis ten Bosch! Prinses Alexia viert vandaag haar zeventiende verjaardag. Tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar voor de prinses in Wales. 

Privacy heeft Alexia zeker gevonden op haar Britse kostschool, al krijgt ze van buitenlandse media soms de wind van voren…

17 jaar

Zeventien kaarsjes op de verjaardagstaart van prinses Alexia vandaag. De dochter (en lookalike) van koningin Máxima viert haar feest vandaag in het paleis. Sinds vorige week is ze namelijk weer terug uit Wales, waar ze het afgelopen jaar de kostschool Atlantic College bezocht. Een plek waar ze geen royal, maar ‘gewoon’ een leerling is – en dus een uitstekende plek om aan de schijnwerpers te ontsnappen.

Wat goed gelukt is, moeten we zeggen. Túúrlijk lekte er af en toe een foto uit (zoals we inmiddels gewend zijn bij Alexia), maar het bleef verder behoorlijk rustig rondom de prinses. Tenzij we de Spaanse pers moeten geloven, die afgelopen jaar verrassend veel over Alexia te zeggen had.

Wel in de Spaanse spotlights

De Spaanse roddelpers had er de laatste tijd een handje vol van om prinses Alexia af te schilderen als de ‘rebelse’ tegenhanger van hun eigen kroonprinses Leonor, die naar dezelfde Welshe kostschool gaat. Alexia zou een slechte invloed hebben op de troonopvolgster van Spanje (Lecturas omschreef haar als ‘de nachtmerrie’ van koningin Letizia), omdat ze weleens op een feestje of in een TikTok-filmpje wordt gezien. Onlangs kreeg Alexia van de Spaanse media nog de wind van voren omdat ze aan het kostschoolleven zou ‘ontsnappen‘. Wat eigenlijk het geval was: de prinses nam een dagje extra vrij om Koningsdag in Maastricht bij te wonen. Hier in Nederland hadden we het vooral over haar beeldige groene pak.

Alle vijf samen! Koningsdag 2022 in Maastricht. Beeld: BrunoPress

Juist doordat we zo weinig weten over Alexia’s dagelijks leven, begint de focus steeds meer op haar (heerlijke) stijl te liggen. Ook in Spanje kunnen ze Alexia’s modemomenten gelukkig wel waarderen. Een mix van H&M, Zara, high end merken en een greep uit Máxima’s kledingkast – de Jarige Jet van vandaag weet wat ze doet!

zomerfotosessie
Beeld: BrunoPress

Spannend jaar voor de boeg

Naar verluidt viert prinses Alexia haar verjaardag met familie en vrienden hier in Nederland. Tot eind augustus heeft ze vakantie, daarna begint de zus van Amalia en Ariane aan haar tweede en laatste jaar op het Atlantic College. De eindexamens komen er dus aan! Wat de fashionista-prinses daarna van plan is? Een tussenjaar zoals haar grote zus? Een bestaan als influencer zoals haar nicht Eloise (onwaarschijnlijk, maar we weten dat ze ’t fantastisch zou doen)? Meteen aan de studie? Of heeft Alexia de smaak te pakken en blijft ze lekker in het buitenland plakken? Whatever comes next, we wensen de jarige toch vooral dat de Spaanse pers ietsjes milder voor de prinses is komend jaar.

Op naar de achttien! Happy birthday, Alexia!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws