Keurig en kleurig: stralende prinsessen op de Nationale Feestdag

Dat is pas outfitcoördinatie!

Bij de eerste verschijning zie je meteen: dáár is over nagedacht. Tijdens de Nationale Feestdag laten de Belgische royals zien dat ze hun ‘kleedjes’ goed op elkaar hebben afgestemd.

Nationale Feestdag

De Belgen vieren vandaag dat hun allereerste koning, Leopold, precies 191 jaar geleden de troon besteeg. Traditiegetrouw gebeurt dat met een kerkdienst en een militair defilé langs het Koninklijk Paleis. Het is een regenachtige dag, maar de royals maken er hoe dan ook een vrolijk plaatje van. Ze verschenen vanochtend op de trappen van de kathedraal in kleurige outfits.

Lekker eensgezind

Meteen valt op dat de royal ladies, koningin Mathilde, prinses Elisabeth en prinses Eleonore alle drie voor een felgekleurd, effen japonnetje hebben gekozen. Samen met de mannen, koning Felip, prins Gabriel en prins Emmanuel, in zwart pak, zien we al snel de Belgische vlag terug in deze outfits. Alleen Eleonore, in het blauw, lijkt een beetje buiten de boot te vallen. Of zou haar japon verwijzen naar de Noordzee (in werkelijkheid toch wat grauwer) of naar de lucht boven België (ook niet altijd zo strakblauw)?

Leuk die flag dressing, maar dat betekent dus wel de hele dag in dezelfde volgorde blijven zitten.

Beeld: BrunoPress

Natan & Victoria

Volgens de blog Modekoningin Mathilde draagt de koningin vermoedelijk NATAN, het Belgische merk waar ze minstens net zo dol op is als Máxima. Kroonprinses Elisabeth kiest voor een merk uit het land waar ze tegenwoordig studeert en draagt een rode japon van Victoria Beckham. Haar clutch leende ze volgens de modeblog van moeder Mathilde. Als je toch bezig bent met het op elkaar afstemmen van je kleding, kun je net zo goed even bij elkaars accessoires neuzen, toch?

Bron: Modekoningin Mathilde, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws