Pracht en praal: de koninklijke familie van Spanje bij Saint James’ Day

Ze zagen er allemaal schitterend uit.

Lees ook

In Spanje is 25 juli Saint James’ Day. Ter ere daarvan bezocht de Spaanse royal family de kathedraal van Santiago de Compostela. Zowel koningin Letizia als haar twee dochters zagen eruit om door een ringetje te halen.

Het verhaal van St. James

St. James was een van de twaalf apostelen van Jezus. Hij reisde na Jezus’ hemelvaart naar Spanje om daar het geloof te verspreiden. Tijdens een preek op het Iberisch schiereiland verscheen de heilige Maagd Maria. Zij vertelde James dat hij terug moest keren naar Jeruzalem zodra de fundamenten van de kerk waren opgebouwd. Tijdens zijn terugreis voorspelde Maria dat James in Jerusalem zou omkomen, wat ook gebeurde. Hij kwam aan zijn einde op dezelfde plek waar Jezus werd gekruisigd. Zijn lichaam werd teruggebracht naar Galicië, waar hij lange tijd had verbleven. Zijn overblijfselen zouden daar in de Santiago de Compostela-kathedraal zijn begraven.

De datum 25 juli staat in Spanje zowel bekend als Saint James’ Day als Galicia Day. Men viert er het leven en de prestaties van St. James. In Galicië en Baskenland is het een feestdag, in andere regio’s van Spanje niet. De festiviteiten bestaan uit onder andere een vuurwerkshow met muziek en lasers bij de Santiago de Compostela-kathedraal. Ook wordt er een nationale ceremonie in die kathedraal gehouden om St. James te herdenken.

Prachtige jurken

Koning Felipe, koningin Letizia, kroonprinses Leonor en prinses Sofía waren gisteren bij die nationale ceremonie aanwezig. Koningin Letizia droeg een feloranje Mer-jurk van het modehuis Vogana, die ze combineerde met lichtbruine pumps en een tas van Carolina Herrera in dezelfde tint. Prinses Leonor droeg een Yasmin-jurk van Cayro, in de contrasterende kleuren rood en roze. Ook zij koos voor schoenen in een zachte tint. Prinses Sofía ging voor de Genevieve-jurk van Bruna in een blauwe pastelkleur. Daarbij droeg ze schoenen in dezelfde kleur. In tegenstelling tot haar moeder en haar oudere zus, koos Sofia voor platte schoenen. Toch net wat praktischer!

Sla je slag

Zie jij jezelf wel lopen in één van deze prachtige jurken? Op het moment van schrijven zijn ze alledrie nog online beschikbaar op de sites van de ontwerpers. De jurk van koningin Letizia is afgeprijsd naar €199, de jurk die Leonor droeg is te verkrijgen voor €90. Heb je je oog laten vallen op het model van prinses Sofía? Die jurk is ook nog te verkrijgen in de sale, voor €117. Het zijn nog altijd behoorlijke prijzen, maar voor royals valt het reuze mee. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Bron: New My Royals, Office Holidays, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook