Koninginfluencers: déze royal Instagram-accounts hebben de meeste volgers

Welke royal staat bovenaan de lijst?

Lees ook

In Nederland hebben we natuurlijk onze eigen ‘gravinfluencer’ Eloise van Oranje. Maar hoe zit het verder met de royals? Welke koninklijke kiekjes verzamelen de meeste likes, en welke staatshoofden en kroonprinselijke kinderen hebben de meeste volgers? Beau Monde is eens goed in de cijfers gedoken van de verschillende royal Instagram-accounts.

De Oranjes

Om even dicht bij huis te beginnen: we kunnen natuurlijk niet anders dan als eerste een shout-out te doen naar Eloise van Oranje – gravinfluencer en inspiratiebron voor dit sterke staaltje onderzoeksjournalistiek. As we speak heeft de dochter van Constantijn en Laurentien een heel nette 327.000 volgers op haar Insta-account.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELOISE (@eloisevanoranje)

Daarnaast kun je de Oranjes terugvinden op het account @koninklijkhuis. Zowel Wim-Lex en Máxima komen hier regelmatig voorbij, maar ook spotten we nu en dan de A’tjes én komt Trix hier en daar nog kijken. Hiermee hebben de Oranjes inmiddels 878.000 followers bij elkaar gesprokkeld.

Andere Europeanen

En weet je wat? Als klein Europees kikkerlandje doen onze royals het zo hartstikke goed op de Gram! Zo hebben de Denen (@detdanskekongehus), de Zweden (@kungahuset), en de Noren (@detnorskekongehus) met respectievelijk 623.000, 541.000, en 289.000 volgers toch een stukje minder bereik dan de Oranjes.

Hier moeten we overigens nog wel bij noemen dat de Zweden er ook enkele persoonlijke accounts op nahouden. Prinses Madeleine heeft met haar pakkende naam @princess_madeleine_of_sweden inmiddels 306.000 volgers vergaard, en prins Carl Philip en prinses Sofia delen een account onder de naam @prinsparet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

No beating the Brits?

En dan komen we natuurlijk aan bij de Britten – waar de monarchie tot een soort kunstvorm verheven is. Omdat er zoveel verschillende takken van de Britse royals zijn, beginnen we pas met het kijken naar royal Instagram-accounts boven de miljoen volgers. Waarvoor onze excuses aan Sarah Ferguson, Kitty Spencer, en Mike Tindall – zij vallen hiermee net buiten de boot.

Boven de miljoen zijn Charles en Camilla (@clarencehouse) gezamenlijke hekkensluiters met prinses Eugenie (@princesseugenie). Beide accounts hebben namelijk 1.6 miljoen volgers.

Hierna maken we een flinke sprong: met 9.6 miljoen volgers is @sussexroyal namelijk nog altijd een geliefd account om te volgen – en dat terwijl Harry en Meg al begin 2020 afscheid namen van dit koninklijke kiekjesplatform. Na de Sussexjes volgt het algemene account @theroyalfamily met 11.1 miljoen followers. Maar binnen de Britse paleismuren spannen Wills en Kate absoluut de kroon qua volgers: hun account @dukeandduchessofcambridge (het rolt zo makkelijk van de tong) heeft er inmiddels een whopping 13.9 miljoen.

Buiten Europa

Maar willen we naar de ab-so-lu-te top qua royal influencers? Dan moeten we het een stukje zuidelijker en oostelijker zoeken. Zo heeft prins Mateen van Brunei (@tmski) namelijk een nette 2.3 miljoen volgers verzameld met zijn koninklijke lifestyle- en jetset-kiekjes. Bovendien gokken we dat deze vierde zoon van Sultan Hassanal Bolkiah de enige royal is die nu en dan thirst traps plaatst. You’re welcome.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

Ook de Jordaniërs doen het bijzonder goed op de Gram. Kroonprins Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) heeft namelijk een goede 3.3 miljoen volgers verzameld, en koningin Rania (@queenrania) gaat daar met 6.9 miljoen volgers nog even casually overheen.

Maar er is één koninklijke influencer die zelfs de Cambridgjes voorbij spurt: dat is namelijk prins ‘Fazza’, Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum (@faz3). Deze kroonprins van Dubai deelt werkelijk van álles op zijn account: jeugdfoto’s, lifestyle-kiekjes, poëzie, paardenfoto’s en highlights van zijn hometown. Hiermee heeft hij meer dan 14,5 miljoen volgers weten te verzamelen. Koud kunstje voor deze kroonprins, die ook met recht de titel King of the Gram mag dragen.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook