De reden waarom Kate & Meghan niet naar Balmoral kwamen

Terwijl de hele familie zich verzamelde bij Queen Elizabeth in Schotland, bleven Kate en Meghan achter in Engeland.

Gistermiddag meldde Buckingham Palace dat de royal family onderweg was naar Balmoral, omdat het erg slecht ging met Queen Elizabeth. Later die avond maakte het hof bekend dat de koningin op 96-jarige leeftijd is overleden. Maar waarom gingen hertoginnen Kate en Meghan niet met de rest van de familie naar het Schotse landgoed??

Begrijpelijke reden

Prins William is gistermiddag naar Balmoral Castle afgereisd om een laatste keer zijn oma te bezoeken. Queen Elizabeth stond op dat moment onder verscherpt medisch toezicht, waardoor het grootste deel van de koninklijke familie zich op haar kasteel in Schotland verzamelde. Williams vrouw, Kate Middleton, reisde echter niet mee.

Hoewel het voor de hertogin van Cambridge, vanaf nu hertogin van Cambridge en Cornwall, verschrikkelijk moet zijn om niet mee te reizen, heeft haar afwezigheid een begrijpelijke reden, meldt Page Six.

Eerste schooldag

Nadat prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4) op woensdag een wendag hadden op hun nieuwe school, stond gisteren de eerste lesdag voor de jonge Cambridges op het programma. Kate moest dus bij de kinderen blijven om ze naar school te brengen en op te vangen na deze spannende eerste dag.

Ook Harry ging alleen

Hoewel prins Harry en Meghan Markle tegenwoordig aan de andere kant van de oceaan wonen, waren ze per toeval deze week in het Verenigd Koninkrijk. Harry kon dus ook snel richting zijn oma gistermiddag. Hij reisde echter, net als zijn broer, alleen af naar Schotland.

Harry en Meghan waren in Engeland voor de WellChild Awards, een liefdadigheidsevenement. De hertog had zijn plannen sowieso afgezegd voor de rest van de dag, en ook Meghan ging niet meer naar het evenement. Waarom ze dan toch niet meereisde naar Balmoral is niet bekengemaakt. Het zou echter te maken kunnen hebben met de familiebanden die op dit moment niet bepaald warm zijn. Nicholas Witchell, royaltycorrespondent van de BBC, denkt ook dat de hertogin ‘niet hartelijk’ zou zijn verwelkomd.

Bron: Cosmopolitan, News | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws