Handschoenenmaakster koningin Elizabeth deelt ontroerende herinneringen

'Toen mijn moeder ziek was belde het paleis op – de Queen wilde weten hoe het met haar ging.'

Er zit nogal wat werk in het koningin-zijn. En met zoveel mensen in haar staff, heeft de dood van Queen Elizabeth dan ook velen op persoonlijk niveau geraakt. De persoonlijke handschoenenmaakster van Elizabeth sprak met Hello! Magazine met niets dan lof over wijlen de koningin.

Goed (hand)schoeisel

Een goed stel handschoenen: het hoort erbij als royal. Zo was Queen Liz groot fan van de accessoires, en zagen we haar haast vaker mét, dan zonder. Die handschoenen waren al sinds 1940 afkomstig van het merk Cornelia James. Eerst nam oprichtster Cornelia James herself de prestigieuze klus op zich, maar na enkele jaren nam dochter Genevieve James de zaak over.

“Over de jaren moet ze zo’n veertig tot vijftig paar van onze handschoenen gehad hebben, en ze had altijd een reservepaar in haar handtas. Soms droeg de Queen haar oudere paren; die stuurde ze soms terug ter reparatie”, deelde Genevieve. Kortom: Liz had haar merk gevonden, en die trouwe handschoenen zien we terug in een hele hoop foto’s van de koningin.

handschoenenmaakster elizabeth
Een stel matchende, zachtgouden handschoenen in 2012. (Beeld: Brunopress)

Ziekte

Genevieve blikt terug op een emotionele periode waarin ze steun kreeg uit onverwachte hoek. “Ik zal me altijd blijven herinneren dat toen mijn moeder op haar sterfbed lag – ze had kanker en zat in een hospice – het paleis opbelde. Ze zeiden dat de Queen wilde weten hoe het met mijn moeder ging.”

“Ik vond dat zo attent. We maakten eigenlijk alleen maar haar handschoenen, maar ze wilde weten hoe het ging met mijn moeder. Ze gaf om mensen. Ze had geen kapsones; ze was heel bescheiden”, deelde Genevieve met het blad.

elizabeth handschoenenmaakster
Dolle pret met schoon-kleindochter Meghan in 2018. (Beeld: Brunopress)

Herkenning en erkenning

Ook zal het de handschoenenmaakster altijd bijblijven dat ze Liz mocht ontmoeten. Bij een kerstmarkt op Buckingham Palace voor alle hofleveranciers stapte de toenmalige koningin op het kraampje van Genevieve af.

“Ik boog en zei: ‘Uwe Majesteit, ik ben de maker van uw handschoenen.’ Ze reageerde: ‘Ik weet precies wie jij bent’, en dat was het beste moment van mijn leven. Ik betekende niks voor haar, maar zij gaf me het gevoel dat ik belangrijk was. Dat waren de soort manieren die zij had. Ze was zo’n mensen-mens. Wanneer ze met je praatte, dan voelde je je alsof jij de enige was die ertoe deed. Ik denk niet dat er ooit nog een koningin zal zijn als zij. Volgens mij hadden we allemaal het idee dat ze onsterfelijk was. Ze was on the ball tot het einde”, blikt Genevieve terug.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws