Royal wedding: Nederlandse Hande getrouwd met haar prins Alexander

Een feestelijke dag in Mecklenburg!

Ze gaven elkaar in de zomer al het jawoord, maar erfprins Alexander van Mecklenburg en de Nederlandse Hande Macit zijn nu ook voor de kerk getrouwd. En een volle kerk, dat zeker!

Maak kennis met de erfprins en erfprinses van Mecklenburg

Erfprins Alexander is de oudste zoon van Borwin en Alice, Hertog en Hertogin van Mecklenburg-Strelitz en daarmee onderdeel van de hooggeplaatste Duitse adel. Klinkt de naam Mecklenburg je bekend in de oren? Dat kan kloppen, want koningin Wilhelmina’s echtgenoot Hendrik was een hertog van Mecklenburg. Een Nederlandse link is er nog steeds. Erfprins Alexander woont momenteel in Rotterdam met Hande Macit, een in Turkije geboren Nederlandse business woman met een eigen yoghurtbedrijf, Luwia Yoghurt. Op 17 juni trouwden de prins en de onderneemster al voor de wet in Schloss Mirow (Duitsland), het paleis van de Mecklenburg-Strelitzen. Met een kerkelijk huwelijk op 17 september is Hande nu écht de erfprinses.

Beeld: ProShots

Eerst leek het erop dat Hande en Alexander in Rotterdam zouden trouwen, maar de twee kozen uiteindelijk toch voor de stadskerk van Neustrelitz, het stadje dat jarenlang de hoofdzeten van de hertogen van Mecklenburg-Strelitz was.

Beeld: ProShots

Volgens de website van het Haus Mecklenburg zat die kerk trouwens goed vol. Er waren 500 gasten aanwezig bij de royal wedding, waarvan 130 mensen waren uitgenodigd. De rest van de plekjes was beschikbaar voor ‘geïnteresseerden die dit historische moment wilden bijwonen’. Dat is nog eens een makkelijke manier om een hertogelijke bruiloft mee te maken!

Beeld: ProShots

De prachtige tiara van hertogin Hande is geen eeuwenoud erfstuk van de Mecklenburgjes, maar een exemplaar van Tiffany & Co, weet de blog Tiara Mania. Welke designer achter Hande’s trouwjurk schuilgaat, is (nog) niet bekend.

Hoofd van het huis

Als erfprins volgt Alexander later zijn vader op als Hertog van Mecklenburg en prins van Wenden, Schwerin en Ratzeburg. Hande mag zich dan ook Erfprinses of Hertogin noemen. Een leuke titel, maar het betekent niet dat ze haar goed lopende yoghurtzaak op hoeft te geven. De Mecklenburgs zijn geen werkende royals en hebben ondanks hun titel ook een ‘gewone’ baan. Zo was Hertog Borwin voor zijn pensioen onder andere de manager van een hotel en handelaar in jachtwapens.

Al heeft het leven wel nét wat meer koninklijke glans als kersverse hertogin, zo zien we op de prachtige video’s en foto’s die Hande op haar Instagram-pagina deelt. Rechtstreeks uit ’n sprookje!

We wensen de newlyweds veel geluk samen!

Bron: Haus Mecklenburg-Strelitz, Tiara Mania, New My Royals | Beeld: ProShots

Laatste nieuws