Shakira praat voor het eerst over de scheiding: ‘Ongelofelijk moeilijk’

'Ik ben stil gebleven en heb gewoon geprobeerd om het allemaal te verwerken.'

Superster Shakira heeft sinds juni haar mond dichtgehouden over haar scheiding met voetballer Gerard Piqué, maar besluit nu toch om er iets over te vertellen. In het oktobernummer van ELLE deelt ze hoe moeilijk ze het heeft met de breuk.

Scheiding

“Ik ben stil gebleven en heb gewoon geprobeerd om het allemaal te verwerken”, vertelt de zangeres. “Het is moeilijk om erover te praten, vooral omdat ik er nog steeds mee bezig ben en omdat ik in de belangstelling sta.”

Kinderen beschermen

De scheiding van Shakira en Piqué kwam als een grote schok in showbizzland. De twee hadden namelijk een relatie van ruim elf jaar, waar zonen Milan (9) en Sasha (7) uit zijn voortgekomen. Voor haar kinderen vindt ze het dan ook extra lastig. “Onze scheiding is niet zoals een gewone scheiding. En dus is het niet alleen moeilijk voor mij, maar ook voor mijn kinderen. Ongelofelijk moeilijk.”

Ze probeert haar zoons dan ook zo ver mogelijk van de media-aandacht te houden, hoe lastig dat soms ook is. “Ik probeer ze soms te beschermen, dat is mijn belangrijkste missie”, vertelt Shakira. “Maar dan horen ze dingen op school van hun vrienden of komen ze onaangename berichten tegen op internet. Dat raakt hen.”

Belastingfraude

De zangeres heeft een turbulente tijd achter de rug. Ze is namelijk ook beschuldigd van belastingfraude door het Spaanse Openbaar Ministerie. Zo werd er acht jaar cel geëist tegen de zangeres omdat ze tussen 2012 en 2014 14,5 miljoen euro aan belasting had ontdoken. Dit ontkent de zangers nog steeds.

Bron: NU.nl, ELLE USA | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws