Onherkenbaar: zo zag koning Charles er vroeger uit!

Wow!

Lees ook

We herkennen koning Charles inmiddels allemaal in één oogopslag. Haren strak in de zijscheiding met daaronder een stel flinke oren, een net pak aan, en voilà: het is Charles. Maar ooit was hij simpelweg een kleine kroonprins. En naarmate hij opgroeide, ging hij van slungelige tiener naar één van ’s werelds meest begeerlijke bachelors. Herken jij de koning nog terug op deze archiefkiekjes? 

Vertrouwd gezicht

Al jarenlang lijkt Charles zichzelf dezelfde look aan te meten. En tja: als je eenmaal gevonden hebt wat je staat en waar je je comfortabel bij voelt: waarom zou je dat dan ook veranderen, toch?

Als kroonprins en tegenwoordig als koning heb je natuurlijk wel wat belangrijkers om je mee bezig te houden! De dagelijkse bezigheden van je hofhouding bijvoorbeeld, ceremoniële taken, je betrokkenheid tonen bij je onderdanen… om over alle politici, wereldleiders en pers die continu aan je jasje trekken maar te zwijgen. Nee, je hebt als koning echt wel wat anders aan je hoofd.

charles vroeger
Beeld: BrunoPress

‘Eeuwige’ kroonprins

Bijna 70 jaar lang was Charles kroonprins. In 1948 werd de jonge prins geboren als eerste kind van toen-nog-kroonprinses Elizabeth en haar liefhebbende man, Philip Mountbatten. In 1952, met het overlijden van zijn opa George VI, was de moeder van kleine peuter Charles opeens de kersverse koningin van het Britse rijk. En dit maakte de driejarige tot kroonprins.

Van eerste kiekjes uit de koninklijke wieg, groeide de prins in de royal spotlights op tot een stuntelige tiener – en uiteindelijk tot een bijzonder begeerlijke bachelor, die indruk wist te maken in zowel polo- als legeruniform.

Benieuwd hoe Charles er toen uitzag? Op de volgende pagina nemen we je mee op een reis door de tijd.

Laatste nieuws

Zie ook