Eddy Zoëy over het leeftijdsverschil met zijn grote liefde: ‘Veel mensen waren supersceptisch’

'Het matcht juist fantastisch.'

Veel mensen hadden een oordeel klaar toen muzikant en presentator Eddy Zoëy zijn 22 jaar jongere vriendin voorstelde. Onterecht, vertelt Eddy in gesprek met Beau Monde. “Ze is echt een lot uit de loterij.”

Niet bij te benen

“Ik ben zes jaar samen met mijn vriendin Sarah. Ik zeg weleens dat zij de man in onze relatie is, want op veel vlakken is ze niet bij te benen. Toen we iets met elkaar kregen, waren veel mensen super sceptisch over onze relatie vanwege het leeftijdsverschil”, vertelt de muzikale Eddy ons. “Er wordt ook vaak ten onrechte gedacht dat ik er vandoor ben gegaan om met een 22 jaar jongere vriendin een nieuw leven op te bouwen, maar de scheiding was niet mijn keuze. Mijn ex-vrouw Marieke was vrij jong toen ze een relatie met mij kreeg, zij was 17 en ik 28. Het ging heel lang goed tussen ons, er was genoeg liefde, we hebben twee leuke kinderen. Maar op een gegeven moment zijn we elkaar ergens kwijtgeraakt, wat Marieke eerder inzag dan ik.”

Lot uit de loterij

Met die scheiding had Eddy het natuurlijk wel even moeilijk. “Dat was in het begin lastig en hard, maar nu gaan we hartstikke goed samen. Daar ben ik blij mee. Ondertussen ben ik heel gelukkig met Sarah, zij is echt een lot uit de loterij. Terwijl zij heel volwassenen is voor haar leeftijd, ben ik juist nog heel jong in mijn denken. Dat matcht dus fantastisch. We hebben de grootste lol om niks, elke dag weer. Dat is een groot geschenk.”

Mooie momentjes

Met zijn kinderen heeft Eddy nog altijd goed contact. “Ze wonen in principe doordeweeks bij mijn ex en zijn in het weekend bij mij, maar soms zeggen ze zelf: ‘Ik heb nu zin om bij jou te zijn.’ Gisteren had mijn dochter van 13 een nieuwe bankpas gekregen, maar het lukte haar niet om ’m aan de praat te krijgen. Dan belt ze mij of ik even wil langskomen bij mijn ex thuis om haar te helpen. Dat zijn de mooie, kleine, intieme momentjes.”

Waaraan verkwist Eddy zijn geld? Welke karaktertrek van zichzelf betreurt hij het meest? En waar was hij juist trots op? Het volledige interview met Eddy Zoëy lees je nú in Beau Monde!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto’s: Bop Mulder | Visagie: Marije Rosenbach | Styling: Daniëlle Dinkgreve

Laatste nieuws