Tien jaar een paar: Luxemburgse royals vieren de liefde met nieuwe kiekjes

Al 10 jaar heel gelukkig, en dat vraagt om een throwback naar de royal wedding.

Vandaag is het op de kop af tien jaar geleden dat de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en toenmalige Belgische gravin Stéphanie de Lannoy elkaar het jawoord gaven. Het Luxemburgse hof viert de gelegenheid met een stel zoete nieuwe portretkiekjes van de troonopvolgers.

Tien jaar terug

Mini-staatje Luxemburg is misschien klein maar fijn, maar kent een grootse royal geschiedenis. En voor de royal wedding in 2012 tussen erfgroothertog Guillaume en Stéphanie reisde dan ook menig Hoogheid af naar het landje om de bruiloft bij te wonen.

Daar maakte de bruid grote indruk in haar sprookjesachtige trouwjurk van designer Elie Saab – en zette zij direct een trend, want nog geen jaar later trouwde schoonzus Claire Lademacher eveneens in een kleedje van de Libanese designer.

luxemburg
Beeld: Brunopress

En een prachtig sfeerkiekje, waarbij we ook goed te zien krijgen hoe groot die sleep nu eigenlijk was…

luxemburg
Beeld: Brunopress

Naast de indrukwekkende designerjurk van de kersverse Luxemburgse kroonprinses, kon menig royalty-liefhebber ook z’n hart ophalen aan alle gala-outfits, tiara’s, en familiejuwelen die voor de gelegenheid uit de kast werden getrokken. Ook onze eigen toenmalige kroonprins en zijn vrouw waren daarbij aanwezig. Bij het galadiner voorafgaand aan de grote ceremonie trok ons Máx de bekende Mellerio-tiara uit de kast, en voor de ceremonie zelf ging zij voor een gevederd outfitje waarvoor enkele fazanten waarschijnlijk het leven hebben gelaten.

Beeld: Brunopress

Anno nu

Inmiddels zijn Guillaume en zijn Stéphanie al tien jaar lang heel gelukkig getrouwd. Vandaag vierden zij dat dan ook met een stel nieuwe portretkiekjes van het kroonprinselijk paar. Die flaneren in het zonnetje door de historische omgeving met het prachtig pittoreske Luxemburg op de achtergrond.

Beeld: Maison du Grand-Duc, Sophie Margue

In mei 2020 zetten zij met prins Charles hun eerste troonopvolger op de wereld. En eind september maakte het stel bekend dat er binnenkort nog een kleine spruit volgt. “Hunne Koninklijke Hoogheden de groothertog en groothertogin zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat erfgroothertog en erfgroothertogin in verwachting zijn van hun tweede kind. De geboorte zal in april plaatsvinden”, viel in het statement te lezen.

Bron: Beau Monde Archief, Royalty Watcher Blog, Hello! Magazine | Beeld: Brunopress / Maison du Grand-Duc, Sophie Margue

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..