Mag je verzorgingsproducten meenemen in je bagage?

Ga je binnenkort op reis met het vliegtuig en wil je voorkomen dat je geliefde cosmetica- en verzorgingsproducten door de douane weggegooid worden? Voor reizen met dit soort producten gelden een aantal regels die handig zijn om van te voren te weten. Zo sta je bij de douane niet voor vervelende verrassingen. In dit artikel vind je deze regels en wat handige tips om te zorgen dat jij onbezorgd op vakantie kan!

Handbagage

Reis je het liefst alleen met handbagage? En wil je al je belangrijke verzorgingsproducten meenemen, zoals je shampoo, deodorant en haarwax? Dan zijn er een paar regels om te onthouden. De eerste regel die geldt voor handbagage is de verpakkingen van vloeistoffen/cosmetica maximaal 100 ml mag zijn. Belangrijk om hierbij te weten is dat het dus niet gaat om hoeveel er op dit moment in de verpakking zit. Neem jij een verpakking mee van 200 ml die voor de helft is gevuld?  Dan wordt hij  helaas nog steeds weggegooid. 

De tweede regel is dat deze producten samen in een doorzichtige en hersluitbare zak moeten passen waar in totaal niet meer dan 1 liter in mag. Dat zijn dus maximaal 10 producten van 100 ml.

Ruimbagage

Lukt het niet om al je beauty producten mee te nemen in je handbagage? Dan is het misschien toch wel slim om ook een grote koffer mee te nemen. De regels voor ruimbagage zijn namelijk  een stuk makkelijker. Hier mag eigenlijk al je verzorgingsproducten in, zelfs grote flessen. Als je jouw verzorgingsproducten graag in je ruimbagage stopt is het wel handig om te checken dat alles dicht zit en goed ingepakt is. Zo overleven jouw favoriete cosmetica items de reis!

Wist je dit?

Veel mensen denken bij vloeistoffen alleen aan producten zoals make-up remover, shampoo’s, zonnebrand en nagellak. Maar ook voor producten zoals haarwax, gel en vaseline gelden deze regels.

Cosmetica tips voor op reis

Veel van je favoriete verzorgingsproducten kan je waarschijnlijk wel kopen in een kleine verpakking, bijvoorbeeld bij drogisterijen als Kruidvat. Is dit niet het geval? Dan zijn er ook speciale , hervulbare reisverpakkingen te vinden. Deze vul je eenvoudig met je shampoo, conditioner of bodylotion. Zo weet je zeker dat het door de douane komt. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Verzorging tijdens je vakantie

Dat op vakantie een fles zonnebrand niet mag ontbreken, spreekt voor zich. Maar er zijn nog een paar andere producten die onmisbaar zijn in elke koffer. Of je nou op wintersport gaat of de zon opzoekt; je huid lijdt onder deze extreme temperaturen. Het is dus belangrijk om hier extra goed voor te zorgen zodat jij stralend van jouw vakantie kan genieten. Gebruik hierom ook op vakantie een voedend gezichtsmasker en neem een hydraterende dagcrème mee.

Daarnaast is waterproof make up een musthave voor op vakantie. Als jij op de piste staat of op het strand ligt te bakken wil je natuurlijk geen zorgen hebben over of jouw make-up wel goed zit!

Dit artikel is in samenwerking met Kruidvat tot stand gekomen | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws