Zo laat prinses Kate haar laagjes knippen

'Het mooie aan deze haarstijl is dat de laagjes kunnen uitgroeien, maar er toch verzorgd uit blijven zien.'

Zeg je een glanzende, volle bos bruine lokken, dan zeg je Kate Middleton. Toch vragen we ons altijd af: hoe zorgt de prinses er altijd voor dat heur haren zo mooi vallen? Wij hebben het antwoord. Ze knipt haar haar namelijk in déze laagjes. 

Laagjes

Volgens Celebrity Session Stylist James Alfie Parr is de prinses een groot fan van de ‘curved layers‘. “Kates kenmerkende krullen hebben altijd een prachtig, zacht blow-out effect dankzij de curved layers. Deze laagjes zorgen ervoor dat elk kapsel er flatteus uitziet”, aldus Parr. Wel laat de stylist weten dat deze look de juiste techniek en stylinghacks nodig heeft, wil je er net zo’n kapsel als Kate mee bereiken.

Point cutting-techniek

Goed, je weet nu hoe de prinses van Wales haar laagjes knipt, maar hoe geef je dat aan als je in de kappersstoel zit? Parr adviseert om bij de kapper aan te geven dat je je haar met een ‘point cutting-techniek’ geknipt wil hebben.

“Het mooie aan deze haarstijl is dat de laagjes kunnen uitgroeien, maar er toch verzorgd uit blijven zien. Het is echt een veelzijdige haarstijl en het voegt ook nog eens een mooie faceframe toe aan je gezicht als je het op zou steken.” Best of both worlds!

Zo style je de curved layers

Wil je deze stijl thuis eens uitproberen, dan tipt Parr de volgende stappen:

  • Breng allereerst een primer aan in je haar zodat je lokken goed verzorgd en minder pluizig zijn. Let wel: breng dit aan op vochtig haar en droog je haar dan pas met een föhn tot het tot ongeveer tot 70 procent droog is.
  • Verdeel dan je haar in een aantal secties. Gebruik vervolgens een grote ronde borstel tijdens het föhnen van je haar, om volume te geven aan je haar en om hoogte te creëren.
  • Gebruik de borstel tijdens het föhnen om een zachte ‘bocht’ te creëren aan de uiteindes van je haar. Ga je voor de échte glamorous Kate Middleton look, dan draai je je borstel richting je gezicht tijdens het creëren van deze ‘bocht’.
  • Verdeel je haar dan nog een keer in secties en gebruik een stijltang voor het creëren van zachte krullen die in elkaar overlopen. Zorg er hierbij wel voor dat je de voorste plukken van je gezicht af krult, zodat je meer definitie geeft aan je gezicht.
  • Om de Kate-look af te maken, spray je wat textuurspray in je lokken om deze vast te zetten en gebruik dan je vingers om je haar wat los te schudden. Et voilà! Daar heb jij je Kate Middleton-look.

Bron: Glamour | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws