Nationale Feestdag: de galalooks van de Grimaldi’s

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie heeft de mooiste avondjurk van dit mini-land?

Onze blik was dit weekend op Monaco gericht, want met de modebewuste Grimaldi’s wordt hun Nationale Feestdag ook een beetje ons fashionfeestje. Klassieke royal fashion ten top voor overdag en glamorous lange japonnen voor ’s avonds – welke royal wint dit jaar de stijlprijs?

Prinses Charlene

De prinses van Monaco is terug van weggeweest. Tijdens de Nationale Feestdag zien we Charlene meestal op haar keurigst. Overdag droeg de Doorluchtige Hoogheid een lange japon van haar lievelingslabel Akris.

Zwart-wit voor Charlene. Beeld: BrunoPress

En ook met haar galalook pakte Char niet volledig uit. La princesse koos voor eenvoudige elegantie met een speciaal voor haar gemaakte japon van Terrence Bray.

Beeld: BrunoPress

De japon staat haar beeldig en wat kleur betreft is het een perfecte match met de broek van prins Albert, maar we hebben Charlene in spectaculairdere gala-outfits gezien. Stijlcijfer: 8-.

Prinses Caroline & prinses Stéphanie

Monochroom lijkt een must. Zussen prinses Caroline en prinses Stéphanie daalden de trappen van de kathedraal eensgezind af. Caroline in roze Chanel, Stéphanie in het rood.

Beeld: BrunoPress

Het is Chanel all day, every day voor prinses Caroline. ’s Avonds toonde ze zich in een marineblauwe japon van het modehuis, en ze was daarbij niet zuinig met haar juwelen. Houden we van!

Beeld: BrunoPress

Stijlcijfer: 8.

Prinses Stéphanie liet het gala aan zich voorbijgaan, maar de (schoon)kinderen van prinses Caroline waren wel van de partij. Kom maar op met die glam!

Charlotte Casiraghi

Net als haar moeder is Charlotte Casiraghi ambassadeur van Chanel – geen slechte familie-eigenschap om over te nemen – en kleedde ze zich overdag in het tweed.

Charlotte Casiraghi met haar man Dimitri Rassam en zoontjes Balthazar en Raphaël. Beeld: BrunoPress

Maar een béétje Chanel-liefhebber weet: tweed kan ook ’s avonds.

Beeld: BrunoPress

Zó kan het tweedruitje dus ook! Stijlcijfer: 7+

Tatiana Santodomingo

Hier zien we de schoondochter van prinses Caroline, Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi. Ietwat somber, maar zeer chic in Giambattista Valli.

Beeld: BrunoPress

Terwijl Tatiana zich ’s avonds juist van haar mystieke kant liet zien in deze celestial fluwelen japon van Saloni. Alsof ze zo even een tarotkaartje voor je kan leggen!

Beeld: BrunoPress

Stijlcijfer: 7

Beatrice Borromeo

Er is enige concurrentie in de familie. De andere schoondochter van prinses Caroline, Beatrice Borromeo, is ambassadrice van Dior. Driemaal raden waarin zij van top tot teen verscheen…

Beatrice Borromeo met Pierre Casiraghi en hun twee kinderen. Een very fifties look! Beeld: BrunoPress

Als een ware Goudlokje ging Beatrice ook tijdens het gala weer voor Dior. Wat goud, wat glitter, wat transparante stof – een echte prinsessenjurk!

Beeld: BrunoPress

Beatrice Borromeo wordt vaak een van de meest stijlvolle royals genoemd, dus de lat lag hoog. Maar wat ons betreft stelt deze schoondochter van prinses Caroline wederom niet teleur. Stijlcijfer: 9!

Welke look is jouw favoriet?

Bron: UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws