William en Kate gaan voor sportieve kick-off bij bezoek Boston

Eén dag, drie outfits!

Lees ook

Wanneer er een royal op bezoek komt, dan gaat de rode loper natuurlijk uit. De juwelen worden opgepoetst, je schotelt ze de beste gerechten voor, en gaat een avond lang voor glamour, elegantie en luxe, toch? Bij de aankomst van Wills en Kate in Boston ging dat gisteren toch even anders.

Britten in Boston

De prins en prinses van Wales zijn op dit moment in Boston voor de uitreiking van de Earthshot Prize deze vrijdag. Deze ceremonie is helemaal gericht op het redden van de planeet: van schone lucht tot biodiversiteit en van klimaatverandering tegengaan tot oceanen weer tot leven wekken.

In het kader van dit stukje eco-awareness, vlogen de Waleses voor de gelegenheid niet met een eigen jet richting de Verenigde Staten. Welnee: Wills en Kate schoven ‘gewoon’ aan in een vlucht van British Airways, en worden tijdens hun bezoek in een hybride Range Rover rondgereden. Groene koning Charles zou in elk geval trots op ze zijn.

Onverwachte verschijning

Bij hun hartelijke ontvangst door de Gouverneur van Massachusetts, Charlie Baker, en andere Amerikaanse prominenten, stond William stil bij het nalatenschap van zijn oma in een touching uitspraak. Zo stelde de kroonprins: “Bij dit eerste overzeese bezoek sinds het overlijden van mijn grootmoeder, wil ik graag de mensen van Massachusetts en dan vooral Boston bedanken voor hun vele eerbetonen aan wijlen de koningin.”

Hoewel we bij zo’n samenkomen tussen hooggeplaatste politici en royals misschien denken aan stoffige vergaderzalen, bewezen de Bostonians dat dat ook heel anders kan. Zo verschenen er gisteren een hoop kiekjes van de Waleses front row bij een basketbalwedstrijd. Hier namen zij plaats naast aankomend gouverneur Maura Healey, burgermeester Michelle Wu, en de eigenaren van het plaatselijke basketbalteam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Earthshot Prize (@earthshotprize)

Eén dag, drie outfits

En natúúrlijk staan we even stil bij de outfits van de Princess of Wales. We kregen gisteren al een uitgebreid kijkje in haar kledingkoffers. Zo verscheen ze op het vliegveld van Boston in een Alexander McQueen blazer met bijpassende pantalon. Aan haar voeten prijkten een stel zwarte Gianvito Rossi-pumps – hoe kon het ook anders.

Deze outfit hield Kate echter niet lang aan. Bij hun officiële welkom op het stadhuis verscheen zij in een groene mantel van McQueen, met daaronder een tartan-jurk. Volgens de style-experts van What Kate Wore zou dit kleedje een custom exemplaar zijn van Mulberry. Deze combineerde Catherine met een set donkergroene pumps van het merk Emmy London.

En bij de afsluiting van hun eerste dag in Boston, verscheen Kate langs de lijn in een gerecycled outfitje. Wel zo vriendelijk voor de planeet natuurlijk, én de prinses zag er prachtig uit. Wij hebben dus niets te klagen! What Kate Wore schrijft dat de prinses een blauw tweedjasje van Chanel droeg met haar vertrouwde skinny jeans en tijdloze zwarte pumps van (wederom) Gianvito Rossi.

De komende dagen staan in het teken van een hoop nobele taakjes à la handjes schudden en liefdadigheid en een rondleiding bij een groene tech-hub. Ook staat een bezoek gepland aan een organisatie die zich inzet voor jonge moeders, wat uiteraard helemaal Kates ding is. Als klap op de vuurpijl verwachten we komende vrijdag een hoop glamour bij de daadwerkelijke prijsuitreiking. Naar verluidt wordt gasten gevraagd om zich in tweedehands, vintage of gerecyclede kledij te steken, dus wij kunnen nog wel een paar sprankelende Jenny Packham-japonnen bedenken waar we Kate graag nog eens in zouden zien!

Bron: Hello! Magazine, What Kate Wore, UFO No More | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook