Waarom prinses Kate haar schoenen in twee verschillende maten draagt

Dezelfde schoenen aanschaffen in twee verschillende kleuren, goed, daar maken wij ons ook vaak genoeg schuldig aan. Maar prinses Kate gaat nog een stapje verder. Zij schijnt dezelfde schoenen ook weleens in twee verschillende maten te shoppen.

Twee schoenmaten

In de jaloersmakende schoenenkast van de prinses van Wales vind je niet alleen pumps in alle kleuren, maar ook in alle maten. Nou ja, in drie verschillende schoenmaten dan. Royaltywatchers houden álles in de gaten, en de zolen van Kates schoenen zijn daar geen uitzondering op. Zo kwamen we te weten dat prinses Catherine maat 38, maat 38.5 en maat 39 draagt.

Per merk kan natuurlijk verschillen hoe een maat valt, dus dat is zo gek nog niet. En als we onze zinnen gezet hebben op een schoen die er alleen nog in een te klein maatje is, nemen we ook voor lief dat we onze voeten er als de stiefzussen van Assepoester in moeten wurmen. Maar Kate heeft er ook een andere goede reden voor.

Seizoensschoenen

Volgens Hello! draagt Kate in de zomermaanden waarschijnlijke een grotere schoenmaat omdat haar voeten dan ruimte hebben als ze door de warmte opzwellen (ook prinsessen ontkomen niet aan zulke ongemakken). “Celebrities dragen vaak ook een maatje groter op de rode loper, vooral om zo blaren te voorkomen,” legt Rachel Story, fashion editor bij Hello! Magazine uit. “En het gaat er natuurlijk om hoe de schoenen voelen als je ze aantrekt en erin rondloopt, niet om welke maat je normaal gesproken hebt.”

Pumps all year long voor Kate, maar wél met wat bewegingsruimte a.u.b. Beeld: BrunoPress

Lopen op te grote schoenen

Het klinkt als een leuk idee, je schoenen in een maatje groter kopen voor de zomermaanden, maar hoe pakken we dat aan zonder koninklijk budget? De celebrity hack schijnt te zijn om je schoenen in ieder geval in een maat groter te kopen, zodat je ze in de zomer kunt dragen. In de koudere maanden kun je de voorkant van de pump opvullen met watten om ze weer wat ‘kleiner’ te maken. “Dat kun je er ook snel uithalen als je toch wat meer ruimte nodig hebt,” tipt Rachel.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws