Prins Harry hijst zich in Spider-Man-pak om bijzondere kerstboodschap te delen

Dit keer geen driedelig pak voor de prins.

Prins Harry heeft opnieuw bewezen dat hij de beroerdste niet is. De prins nam een video op voor kinderen van ouders die zijn omgekomen toen ze het Britse leger dienden. En voor de gelegenheid mat de prins zich een heuse Spider-Man-outfit aan. 

Verkleed als Spider-Man

We weten dat de Hertog van Sussex regelmatig de mouwen opstroopt voor liefdadigheid, en vandaag bewees Harry dat hij zich daar altijd honderd procent voor inzet. Verkleed als Spider-Man nam hij een video op voor de liefdadigheidsinstelling Scotty’s Little Soldiers, die kinderen ondersteunt wiens ouders zijn overleden terwijl ze in het Britse leger dienden.

De video werd afgespeeld tijdens het jaarlijkse kerstfeestje van de instelling, waarbij honderd jonge kinderen aanwezig waren. “Hey, Scotty’s Little Soldiers. Welcome to the Christmas Party“, verwelkomde een vermomde prins de kinderen.

Hartverwarmende boodschap

Kerst is vaak een moeilijke tijd voor kinderen die een ouder moeten missen en met het event wil Scotty’s Little Soldiers hen een fijne dag bezorgen. De kinderen moesten er daarom samen met bekende striphelden voor zorgen dat gestolen kerstcadeautjes weer terugkwamen bij de kerstman. In zijn video wenste Spider-Man-annex-Harry de kinderen hier veel succes mee, maar er is ook een serieuzer moment. 

“Kerst is de tijd waarin we onze geliefden heel, heel, heel erg missen. En dat is oké. Maar tegelijkertijd kun je je schuldig voelen omdat je plezier hebt zonder je ouders. Ik ben er om jullie ervan te verzekeren dat jullie ouders altijd willen dat jullie plezier hebben! Dus voel je niet schuldig, je verdient het om een fantastische tijd te hebben, zeker binnen de Scotty’s Little Soldiers community.”

De prins sloot zijn boodschap af door zijn identiteit te onthullen aan de kinderen: “Merry Christmas!“.

Verkleedpartijtje

Scotty’s Little Soldiers en Harry kennen elkaar al langere tijd en het is niet de eerste keer dat de prins in de verkleedkist duikt. Hij deed het al eens eerder voor de liefdadigheidsinstelling. In 2019 verkleedde hij zich als de kerstman – inderdaad, met lange witte baard en al – om een prachtige kerstboodschap te delen.

Bron: Daily Mail, YouTube Scotty’s Little Soldiers | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws