Koninklijk kamperen: de Oranjes bezochten Argentijnse Camping

'Dat zo’n belangrijk figuur als Máxima langskomt, geeft ons extra kracht.'

Op nieuwjaarsdag kreeg de Argentijnse camping Relmu Lafken geheel onverwachts koninklijk bezoek. De Oranjes, die de kerstvakantie doorbrachten in Argentinië, kwamen namelijk een paar uur langs om te ontspannen en van de natuur te genieten. Campingeigenaar Patricia Montenegro vertelt aan het AD over het bezoek. 

Koninklijk bezoek

Op nieuwjaarsdag wist campingeigenaar Patricia niet wat haar overkwam. Verschillende auto’s en tientallen mensen en beveiligers reden het campingterrein op en toen meldden ineens de Oranjes zich bij de receptie. Dat het koninklijk bezoek was, had Patricia nog niet in de gaten. “Maar ik had wel door dat er beroemde mensen aankwamen, want opeens bevonden zich heel veel mensen rondom de ingang”, vertelt ze aan het AD.

Camping

Patricia’s camping wordt gerund door de Mapuche-gemeenschap. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Patagonië, het zuidelijke deel van Argentinië. “We hebben een interculturele camping waar wij van alles vertellen over onze eigen geschiedenis en voorouders”, legt Patricia uit en ze vindt het een hele eer dat de Oranjes haar camping hebben bezocht.

“We zijn ontzettend trots dat de koninklijke familie hier is geweest, zeker ook omdat we de afgelopen vijf jaar nogal wat conflicten in de regio hebben gehad. Dat dan zo’n belangrijk figuur als Máxima langskomt, geeft ons extra kracht”, aldus Patricia.

De Oranjes

De vraag is natuurlijk: wat heeft de koninklijke familie gedaan op de camping? Maar dat kan Patricia niet helemaal beantwoorden. “Ik weet niet wat ze daar gedaan hebben, want ik wil hun privacy garanderen. Maar ze hebben ongetwijfeld wat gewandeld in de prachtige natuur die wij hier hebben.” Zouden de Oranjes zich ook volgens alle kampeerclichés hebben getoond met een toiletrol onder de arm op weg naar de openbare wc’s? Who knows!

Het koninklijke bezoek aan de camping is verder goed verlopen, laat Patricia weten aan het AD. “Ik was bezorgd over hun veiligheid, want er waren op dat moment veel andere mensen op de camping. Maar het is gelukkig allemaal goed gegaan, want wij zijn een vreedzame gemeenschap. Het was een heel speciale dag voor ons.”

Bron: AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws