Alexia weer terug naar Wales na kerstvakantie

De laatste loodjes op de kostschool zijn ingegaan voor de prinses

De kerstvakantie zit er weer op voor Alexia en vandaag vertrekt ze weer naar UWC Atlantic College in Wales. De prinses heeft kunnen genieten van een lekker lange vakantie, want op 9 december kreeg ze al vrij. Morgen zit het er dus helaas weer op en wordt de royal weer verwacht in de schoolbanken voor de laatste loodjes van haar Internationale Baccalaureaat.

Kerstvakantie

Het is flink doorwerken daar op die kostschool in Wales, onthulde Alexia’s royal klasgenote prinses Leonor eerder. Maar gelukkig staan daar ook heel wat vakantieweken tegenover. En Alexia heeft zich goed vermaakt haar vrije weken. Zo is ze langs gegaan bij haar vriendinnen, zijn de Oranje’s op familiebezoek geweest in Argentinië en heeft ze samen met de Argentijnse kant van de familie het nieuwe jaar ingeluid.

Back to school

Back to bussines: want morgen wordt de prinses weer verwacht in de schoolbanken en zullen de lessen weer beginnen. Alexia zit in haar laatste jaar, dus het beloven pittige maanden te worden voor de middelste prinses. Het zijn tevens de laatste loodjes voor Alexia, die niet voor zomaar voor een papiertje gaat, maar voor het International Baccalaureate. Hiermee laat de prinses zien dat ze behoorlijk internationaal georiënteerd is én krijgt ze toegang tot de universiteit. Dat is niet niks natuurlijk!

Na de eindexamens

Of Alexia meteen wil doorstuderen óf net als haar zuster Amalia misschien liever een tussenjaar neemt, is nog niet bekend. Ook heeft de prinses nog niet bekendgemaakt in welke richting ze door zou willen studeren. Maar straks met een internationaal georiënteerd papiertje op zak, zal het ons niet verbazen als de prinses na de examens eerst de wereld wil verkennen of vrijwilligerswerk wil gaan doen. Alle tijd van de wereld!

Bron: All things Amalia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws