Echte Gooische moeder Pauline openhartig over haar weight-loss journey

'Ik wil een gezond eetpatroon dat ik op de lange termijn ook kan volhouden.'

In 2008 maakten we voor het eerst kennis met de Echte Gooische Meisjes Pauline, Bo, Leslie, Florine en Kimberly. Nu, vijftien jaar later, schitteren dezelfde Gooische dames in de populaire serie Echte Gooische Moeders. In deze serie delen de moeders dat het leven niet altijd even makkelijk is. Toch gaat het nu een stuk beter met de moeders en in gesprek met Happy in Shape, praat onder andere Pauline openhartig over haar weight-loss journey.

Gewicht

Volgens Pauline, moeder van Reinier en Diederik en hun sterrenkindje Belle die te vroeg werd geboren, worstelt ze al hele leven met haar gewicht. “Tijdens mijn studententijd was ik veel aan het drinken en feesten, en toen ik eenmaal kinderen kreeg, gebruikte ik ‘geen tijd’ als excuus om niet te hoeven sporten”, vertelt ze. “Na mijn zwangerschap van Belle woog ik vijfentachtig kilo.”

Ook haar PCOS, een disbalans in haar hormoonhuishouding, heeft ervoor gezorgd dat Pauline het roer om wilde gooien. “Het komt vaker voor bij vrouwen met overgewicht. Dat was voor mij ook een reden om te proberen een gezonder gewicht te krijgen”, legt ze uit. “Na het verlies van Belle heb ik mezelf wel dingen kwalijk genomen. Je gaat je toch afvragen of het niet gebeurd was als ik minder gestresst was geweest of gezonder had geleefd.”

New Fysic

Om blijvend haar levensstijl te veranderen, is Pauline begonnen met New Fysic. “Niet eens puur om af te vallen, maar vooral om lekkerder in mijn vel te zitten. En het werkt, want ik ben nu een paar maanden bezig en ik merk dat ik me veel zelfverzekerder voel.”

Vooral haar suikerverslaving was een dingetje. “Als ik vroeger een kaasplank of koekjes voor mijn neus kreeg, schoof ik het hele plateau of de complete trommel naar binnen”, legt Pauline uit. “Tijdens mijn detoxweek voor NewFysic kreeg ik knallende koppijn, omdat mijn lijf zo moest ontgiften. Inmiddels merk ik dat die suikerbehoefte veel minder is.”

Trots

Ondanks dat ze wat kilo’s kwijt is, is Pauline ook hartstikke blij met zichzelf. Vooral op haar benen is ze trots. “Maar qua onzekerheid staat mijn buik stipt op nummer één, omdat ik altijd de vraag krijg of ik zwanger ben”, vertelt ze. “Op vakantie zat ik op een ligbedje. Er kwam een vrouw naar me toe die zei: ‘Oh meid, ik vind het zo leuk dat je na alle ellende rondom Belle eindelijk weer zwanger bent. Dat was ik dus niet.”

Genieten

Dat Pauline nu haar weg heeft gevonden in gezond eten, betekent niet dat genieten er niet meer in zit. “Doordeweeks probeer ik me zoveel mogelijk aan het dieet te houden. Maar als ik op donderdagavond een etentje heb, ga ik echt niet zeggen: ‘Nee, dat mag ik niet’. De dag erna doe ik dan gewoon weer wat strenger.”

De Echte Gooische Moeder weet dat ze sneller had kunnen afvallen, maar heeft dat bewust niet gedaan. “Ik zie het niet als een tijdelijk iets, ik wil een gezond eetpatroon dat ik op de lange termijn ook kan volhouden.”

De rest van het interview lezen en ook benieuwd wat Echte Gooische Moeders Bo Wilkes en Leslie Keijzer te zeggen hebben? Je leest het in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws