Yolanthe Cabau: ‘Een mooier begin van het jaar kan ik me niet wensen’

'Op de set in Amerika krijg ik vaak de feedback dat het zo relaxed met mij werken is'

Lees ook

Yolanthe Cabau begon 2023 met een knal. In haar nieuwste column voor Grazia schrijft de actrice over haar stichting Free A Girl, waar ze binnenkort een benefit voor heeft. En de gastenlijst is om te smullen! 

Alice in Wonderland in Hollywood

“Een mooier begin van het jaar kan ik me niet wensen”, vertelt de actrice. “Deze maand host ik namelijk mijn eerste benefietgaladiner in Los Angeles voor Free a Girl. In maart volgt een tweede editie die ook al uitverkocht is”. Het netwerk dat ze heeft opgebouwd door haar acteercarrière in La, komt goed van pas. “Er komen acteurs en mensen uit het vak die ik heb leren kennen op de set van de twee films die ik hier vorig jaar heb gedraaid.”

Yolanthe verhuisde naar LA om aan haar acteercarrière te timmeren en lijk haar draai helemaal te hebben gevonden in Hollywood. “Ik krijg vaak de vraag of ik me niet een soort Alice in Wonderland voel in Hollywood, en wat de verschillen zijn met Nederland. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer.”

Cultuurverschillen op de set

Waar ze wel aan moest wennen, waren de cultuurverschillen op de set. “Wij Nederlanders staan bekend om onze nuchterheid. Op de set in Amerika krijg ik vaak de feedback dat het zo relaxed met mij werken is, omdat ze er geen doekjes om hoeven te winden.” Maar volgens de actrice zijn de Amerikanen een stuk minder direct. “Het moet allemaal voorzichtig gebracht worden, omdat ze niet willen dat je uit the zone treedt of het verkeerd opvat. Als je daar niet bij je punt uitkomt in een scène is het: ‘Cut! We zijn even in overleg, ehm wat denk je er zelf van?’ ‘Wat ik er zelf van denk? Zeg maar gewoon wat jullie willen.'”

Verder lezen? De nieuwste Grazia ligt nu in de winkels met daarin onder andere een interview met Thijs Boermans, een column van Masha en een interview met Janice Blok en Michella Kox van Echte Meisjes in de Jungle. 

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook