Mike Tindall vertelt over opgroeiende dochters: ‘We geven ze de tijd’

De kleintjes worden snel groot.

Lees ook

Deze week vonden de Legends of Rugby Awards plaats in de UK, en natúúrlijk was rugbyman Mike Tindall daarbij aanwezig. Hier vertelde de schoonzoon van Princess Anne openhartig over de sportieve ambities van zijn dochters.


Royal aan de rugby

Royalty-kenners zijn inmiddels goed op de hoogte van het rugbyverleden van Mike Tindall. De man van Zara Tindall stond namelijk op het veld voor het nationale team toen zij in 2003 de wereldbeker wonnen.

Dat hij ook zijn kroost enthousiast wil maken voor de ruige sport, is dan ook geen verrassing! Hij vertelde bij de prijzenceremonie aan Hello! Magazine dat z’n twee oudste kinderen al regelmatig op het rugbyveld te vinden zijn.

Geduld

“Zowel Mia als Lena gaan ’s zondags naar de Minchinhampton rugbyclub”, deelt de trotse vader. “Ze zijn pas negen en vier, dus we geven ze de tijd voor de druk erop komt te staan, maar ze houden van alle sporten en spelen dus ook rugby”, aldus Mike. Wie weet zien we ook de jongste generatie Tindalls over enkele jaren terug met een kampioensbeker trots boven het hoofd geheven.

Het kon ook eigenlijk niet anders dan dat Mia en Lena, en ook broertje Lucas, zouden opgroeien tot een stel bijzonder sportieve spruiten. Naast Mikes prestaties op het rugbyveld, is Zara Tindall immers een Olympisch medaillewinnaar.

Competitief

Dat de twee hun competitiviteit delen, werd onlangs nog bijzonder duidelijk. Mike strikte zijn grote liefde namelijk als eerste gast in zijn gloednieuwe podcast Mike Drop. Hier ontstond een levendige discussie tussen de twee topatleten over wie de betere atleet was. “Ik heb meer medailles”, begon Zara lachend. “Ja, maar ze geven je deelnamemedailles”, grapte Mike op zijn beurt. “Gouden medailles zijn geen deelnamemedailles”, beet Zara terug. “Nee, dat is waar, ik geef je die twee… Vier… Zes”, gaf Mike vervolgens toe. Met de liefde tussen de twee zit het dus mínstens zo goed als met hun liefde voor de sport.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress


Laatste nieuws

Zie ook