Windsor-fotograaf deelt lieve herinnering aan Elizabeth op bijzondere dag

Vandaag zou opnieuw een mijlpaal voor Elizabeth geweest zijn.

Lees ook

Je zou het bijna vergeten met de pracht en praal van de Jubilee-viering afgelopen zomer, maar in feite werd koningin Elizabeth al in februari 1952 koningin met het overlijden van haar vader. Dat is vandaag exact 76 jaar geleden.


Royal fotograaf

Een béétje royalty-watcher is wel bekend met het werk van Chris Jackson. Bij de Waleses loopt de fotograaf de deur plat om hun reilen en zeilen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook heeft hij regelmatig gewerkt met Queen Elizabeth.

Hij blikt vandaag terug op een bijzonder moment uit 2022: toen mocht hij ter gelegenheid van de Jubilee-vieringen namelijk een stel kiekjes van de koningin maken. Exact 75 jaar na haar troonsbestijging, legde hij de royal vast met het bekende rode koffertje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Jubileum

“Een jaar sinds ik deze foto nam bij de gelegenheid van HM Koningin Elizabeths troonsbestijging in 1952. Eén van haar laatste officiële foto’s, maar ook een van mijn persoonlijke favorieten omdat haar toewijding aan haar taken centraal staat; werkend aan haar iconische red box met een glimlach op het gezicht, op het randje van de Platinum Jubilee – zo’n memorabele aanloop naar dat onvergetelijke weekend…”, schrijft de fotograaf bij het prachtige kiekje.

Lief detail

De foto toont Elizabeth zoals we haar kennen: in een smetteloze, kleurrijke outfit, met enkele parelkettingen en een stel diamanten opgespeld. Hierin zien we een lieve verwijzing naar haar moeder: deze Greville Ivy Leaf-broches kreeg Elizabeth volgens The Court Jeweller namelijk van de Queen Mother voor haar 21e verjaardag.

Op de achtergrond zien we ook een verwijzing naar haar vader: een foto van koning George VI staat prominent achter de koningin geplaatst. De Windsors hebben natuurlijk altijd oog voor detail, en dat zien we op deze foto weer goed terug.

Bron: Instagram @ChrisJacksonGetty, The Court Jeweller | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook