Pakt prinses Märtha Louise binnenkort haar koninklijke taken weer op?

In een interview zegt de prinses tóch wat heimwee te hebben naar haar voormalige functies.

De spirituele business van prinses Märtha Louise en haar ‘sjamaan’ Durek Verrett viel niet bij iedereen in goede aarde, zeker niet toen bleek dat het stel hun koninklijke roots gebruikte ter promotie van hun diensten. De Noorse prinses legde eerder al haar koninklijke taken neer, maar lijkt in een interview nu te hinten naar een eventuele comeback…

Spirituele prinses

Ze spreekt met engelen, haar verloofde zag zijn aanzoek gedwarsboomd worden door allerhande geesten, en als je ze maar genoeg betaalt, kunnen ze jou de fijne kneepjes van het spiri-vak bijbrengen. Märtha Louise is ongetwijfeld de meest spirituele prinses van Europa, maar zeker niet de meest geliefde. In november vorig jaar was het voor het Noorse koningshuis genoeg: de prinses en haar sjamaan hadden alle beloftes rondom het gebruik van hun koninklijke titels voor hun spiri-business verbroken – met alle gevolgen van dien. Want Märtha Louise werd door haar vader vriendelijk verzocht om al haar koninklijke taken neer te leggen.

Wel prinses, geen beschermvrouw

Van papa Harald mocht de prinses haar koninklijke titel behouden, maar beschermvrouw van diverse organisaties mag Märtha Louise zichzelf niet meer noemen. Maar beter ook, zou je kunnen zeggen – aangezien de spirituele activiteiten van de prinses en haar sjamaan op z’n zachtst gezegd niet écht stroken met de normen en waarden van de koninklijke familie.

Heimwee

Toch lijkt de Noorse prinses daar zelf anders over te denken. Uit een groot interview met de prinses op de Zweedse omroep SVT blijkt Märtha Louise namelijk tóch nog een beetje heimwee te hebben naar haar royal duties. “Ik vond het altijd leuk om die officiële taken te doen”, geeft de prinses toe, waaraan ze toevoegt dat ze het erg jammer vindt dat ze alles kwijt is. Ze houdt de deur op een flinke kier om haar voormalige functies ooit weer op te pakken. “Of ik dat hoop? Ja, als het zo uitpakt, zeg ik ja.”

Hmm, interessante ontwikkeling. Toch hebben wij zo’n donkerbruin vermoeden dat de koninklijke familie het nog niet zo ziet zitten om de spiri-prinses weer in haar functie te zetten. Alhoewel, zoals Märtha Louise en haar sjamaan zelf zouden zeggen: de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Bron: Telegraaf, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws