Zweedse royals delen schattige portretfoto’s van jarige prins Oscar

Hoera!

Wat worden ze snel groot hè, de jongste Zweedse royals. Vorig week trakteerde prinses Estelle – alweer elf jaar oud! – ons op nieuwe foto’s ter gelegenheid van haar verjaardag, en vandaag is broertje Oscar aan de beurt.

Zeven jaar

De zoon van kroonprinses Victoria en prins Daniel mag vandaag alweer zeven kaarsjes uitblazen. Dat wordt natuurlijk gevierd met een nieuwe foto van de jonge prins! Zoals we van de Zweedse royals gewend zijn, krijgen we een lekker spontaan buitenleven-kiekje. En, hij staat niet alleen op de kiekjes, want Oscar poseert samen met de hond van de familie, Rio (een mix van een Cavalier King Charles spaniel en een Poedel) voor de camera.

Rio is niet het enige opvallende aan de foto, want in de comments wordt er volop over Oscar’s gebit gesproken. Of nou ja, zijn missende tanden, want Oscar is flink aan het wisselen. “H.K.H. Prins Oscar wordt vandaag 7 jaar. Van harte gefeliciteerd!”, luidt de caption bij de foto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Oscar Carl Olof, prins van Zweden, hertog van Skåne, werd op 2 maart 2016 geboren als tweede kind van kroonprinses Victoria en prinses Daniel. Hij kan vandaag op heel wat felicitaties uit binnen- én buitenland rekenen, want onder zijn peetouders bevinden zich onder andere kroonprins Frederik van Denemarken en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen. En vanuit Nederland wensen wij prins Oscar natuurlijk ook Grattis på födelsedagen!

Foto: HRH The Crown Princess, The Royal Court of Sweden | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws