Zweden: jarige prinses Estelle trakteert op prachtige nieuwe foto

Echt een dame wordt het al, nietwaar?

We hebben er een royal tiener bij! Prinses Estelle, de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, viert vandaag alweer haar tiende verjaardag. Tijd om zich net als haar moeder strak in het pak te steken, zo laat een prachtig nieuw portretje zien.

Happy birthday!

Een feestelijke dag voor de Zweedse royals, kort nadat kroonprinses Victoria en prins Daniel zich uitlieten over hardnekkige scheidingsgeruchten. Hun dochter prinses Estelle, tweede in de lijn van de troonopvolging en daarmee de future queen van Zweden, blaast vandaag tien kaarsjes uit. De tijd vliegt! Dat Estelle inmiddels al een hele dame is, blijkt wel uit de nieuwe portretfoto die ter gelegenheid van haar verjaardag werd vrijgegeven.

prinses Estelle
Foto: Linda Broström, The Royal Court of Sweden

Kroonprinses Victoria is niet vies van een goed pak op z’n tijd, en prinses Estelle begint nu met het kopiëren van haar moeders kenmerkende royal style. Staat haar beeldig, toch?

Witte maillot

Vorig jaar schitterde Estelle ook in het smetteloos wit op de foto, met haar stralende glimlach en echte prinsessenlokken, maar toen nog in een typische koninklijke kinderoutfit (lees: de witte maillot). Twee getallen in je leeftijd hebben betekent toch echt een overgang, ook als het op royal fashion aankomt.

Foto: Kate Gabor, The Royal Court of Sweden

Prinses Estelle

Estelle Silvia Ewa Mary, prinses van Zweden, hertogin van Östergötland, werd op 23 februari 2012 geboren als het oudste kind van kroonprinses Victoria en prins Daniel. Koning Willem-Alexander is een van haar peetouders, dus ongetwijfeld krijgt Estelle vandaag ook welgemeende felicitaties vanuit Den Haag. In 2016 werd Estelles broertje prins Oscar, de hertog van Skåne geboren. Hij viert volgende week, op 2 maart, zijn zesde verjaardag. Meer schattige kiekjes komen dus snel onze kant op!

Foto: Linda Broström, The Royal Court of Sweden

Laatste nieuws