Camilla vertelt hoe ze een band met haar kleinkinderen kreeg

Camilla heeft in haar vorige huwelijk met legerofficier Andrew Parker Bowles twee kinderen gekregen en is inmiddels de trotse grootmoeder van vijf kleinkinderen waar ze een hechte band mee heeft. In een video vertelt de koningin-gemalin openhartig over de bijzondere band die ze met haar kleinkinderen heeft.

Band krijgen

Camilla sprak onlangs met Kinderprijswinnaar Joseph Coelho ter gelegenheid van Wereld Boeken Dag. Hier werd niet alleen maar over boeken gesproken, maar ging het ook kort over de kleinkinderen van Camilla. Zo vertelde ze dat ze het erg leuk vond om voor te lezen aan haar kleinkids toen ze nog wat jonger waren. “Het was gewoon een prachtige manier om ze te leren kennen, zoals je zegt, binding. Aan het eind van hun bed zitten en gewoon lezen.”

Ze vervolgde: “We hebben om de beurt onze favoriete verhalen gezocht en het mooie is dat ze daardoor echt aan het lezen zijn geslagen. Het zijn nu boekenwurmen”, vertelt Camilla. “Het is zo leuk als ik ze opzoek en ze in bed aantref met een boek en ze zeggen: ‘Doe alsjeblieft het licht niet uit, ik moet dit hoofdstuk afmaken’.”

Camilla heeft vijf kleinkinderen, haar zoon Tom Parker Bowles heeft Lola, 15, en Freddy, 13, en haar dochter, Laura Lopes, heeft Eliza, 15, en een tweeling van 13, Louis en Gus.

Lezen belangrijk

De aanstaande koningin vindt het belangrijk dat kinderen blijven lezen. “Het is echt mooi om te zien hoeveel plezier kinderen aan lezen beleven en als je dat op jonge leeftijd meekrijgt, zal het je in je verdere leven veel helpen. Want hoe vroeger je leest, hoe meer je gaat begrijpen, hoe meer boeken je leest, hoe meer je gaat begrijpen over verschillende plaatsen, verschillende culturen, verschillende manieren van leven”, aldus Camilla.

Wat Camila’s eigen favoriete jeugdboek is? “Ik denk dat ik moet toegeven dat ik uiteindelijk waarschijnlijk een soort pony-gek kind ben geworden met Black Beauty, waar ik avond na avond over heb gejankt.” Aha!

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws