Camilla’s hechte band met haar kleinkinderen

Ook zullen ze een prominente rol spelen bij de kroning van koning Charles

Koning-gemalin Camilla mag zichzelf over een paar maanden op 75-jarige leeftijd (eindelijk) Queen of England noemen. Een belangrijke dag die Camilla ook graag met haar kleinkinderen wil delen. Ze heeft een hechte band met haar vijf kleinkinderen en dus zullen zij – tegen de royal traditie in – een prominente rol gaan spelen bij kroning van manlief Charles. 

Moderne oma

Camilla heeft in haar vorige huwelijk met legerofficier Andrew Parker Bowles twee kinderen gekregen en is inmiddels de trotse grootmoeder van vijf kleinkinderen waar ze een hechte band mee heeft. In een interview met de Daily Mail deed de queen to be een boekje open over haar rol als ‘GaGa’ – de bijnaam die de kleinkinderen haar geven. Wat blijkt? Camilla gaat nog volop met haar tijd mee. Zo deelde ze dat haar kleinkinderen haar geïntroduceerd hadden aan de groepschat-app Houseparty, waardoor ze met al haar kleinkinderen tegelijkertijd kon videobellen. Ook onthult ze dat de vijf tieners haar hebben uitgelegd hoe de populaire app TikTok werkt. Maar we hoeven geen royal TikToks te verwachten van de koningin.

De royal vindt namelijk – net zoals vele grootouders overigens – dat de jeugd veel te veel met hun telefoon bezig is. “Families gaan niet langer bij elkaar zitten om te eten. Omdat ik oud ben, gingen we vroeger allemaal zitten tijdens de maaltijden. Nu is iedereen op hun apparaten bezig. Ik word er gewoon behoorlijk boos van!”, vertelt Camilla aan de Daily Mail.

Kroning

Op 6 mei zullen Charles en Camilla officieel gekroond worden tot koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Een titel die ze nu al met trots dragen, maar tijdens de kroning ook écht bevestigd wordt. Ondanks dat Camilla’s kleinkinderen voor lange tijd buiten de schijnwerpers zijn gebleven, heeft de Sunday Times bevestigd dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen tijdens de kroning. Ze zullen namelijk een baldakijn boven de koningin-gemalin houden terwijl ze wordt gezalfd met heilige olie op haar grote dag. Het besluit om de 5 tieners te betrekken bij de kroning geeft volgens Roya Nikkhah, de royal correspondent van Sunday Times “de duidelijke boodschap af dat Charles en Camilla een stel zijn die de realiteit van het moderne leven weerspiegelt waarin een samengesteld gezin normaal is.”

Bron: Sunday Times, Hello! Magazine | Beeld:  BrunoPress

Laatste nieuws