Huh? Ging prinses Anne op bezoek bij prinses Alexia?

Anne was in Wales bij de school van de prinses.

Prinses Anne was vandaag in Wales voor een afspraak bij de National Coastwatch Institution in St Donat’s Bay, dat gevestigd is op het terrein van het UWC Atlantic College in South Glamorgan, Wales. En laat dat nou net de campus zijn van onze eigen prinses Alexia.

School

De prestigieuze kostschool van Alexia in Wales is een heuse favoriet onder de Europese royals. Want naast Alexia’s klasgenootje, de Spaanse prinses Leonor, begint volgend jaar ook het zusje van Leonor, prinses Sofía, op het Atlantic College in Wales. Alexia loopt prinses Sofia echter net mis, want als alles goed gaat, heeft de prinses haar diploma voor de zomer al binnengesleept.

Afgelopen september kreeg Alexia er nog een Oranje-schoolgenootje bij. Haar nichtje, de 16-jarige gravin Leonore van Oranje, de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, begon namelijk afgelopen zomer aan haar eerste jaar op de prestigieuze kostschool. Royals genoeg dus, op de school!

leonor
Prinses Leonor op de campus. Beeld: BrunoPress

Beschermvrouwe

Prinses Anne was vandaag op het terrein van de school. De enige dochter van wijlen Queen Elizabeth is beschermvrouwe van het NCI (National Coastwatch Institution) en deze organisatie is toevallig gevestigd op het terrein van de prestigieuze school. Naast prinses Anne zitten onder meer vrijwilligers uit de plaatselijke gemeenschap, het personeel van de school en studenten bij het NCI.

Vorig week bezocht Anne nog een andere locatie van de NCI, namelijk die in Suffolk. De prinses onthulde toen een plaquette ter ere van de opening van het station en reikte een aantal onderscheidingen voor lange dienst uit. Clive Pouncey, voorzitter van het NCI, zei in een verklaring over het bezoek van Anne: “Hare Koninklijke Hoogheid is een toegewijd en enthousiast supporter van National Coastwatch. Als Koninklijk Beschermheer besteedt zij veel tijd aan onze zaak en wij zijn haar zeer dankbaar voor haar beschermheerschap.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws